Έλληνας εικονολήπτης βραβεύτηκε για την κάλυψη της μεταναστευτικής κρίσης
Καλά Νέα

Έλληνας εικονολήπτης βραβεύτηκε για την κάλυψη της μεταναστευτικής κρίσης

Ο συνεργάτης της τηλεόρασης του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFPTV, Γουίλ Βασιλόπουλος τιμήθηκε στο Λονδίνο με το βραβείο Rory Peck για την κάλυψη της μεταναστευτικής κρίσης στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο στους καλύτερους ανεξάρτητους εικονολήπτες.

Κατέγραψε τις αφίξεις των μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο και το ταξίδι τους μέχρι την Ειδομένη από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016. Το ρεπορτάζ για το οποίο διακρίθηκε αφορά τη διάσωση, μέσα στη νύχτα, μεταναστών στις 16 Ιανουαρίου 2016 κοντά στο Αγαθονήσι.

“Η κάλυψη αυτής της κρίσης ήταν μια τεράστια πρόκληση. Είχε έναν συναισθηματικό αντίκτυπο σε όλους όσοι βρισκόμασταν εκεί. Σε πονάει πολύ όταν συμβαίνει στο σπίτι σου. Πάντα ήθελα να κινηματογραφήσω τους μετανάστες με τον μεγαλύτερο σεβασμό και με αξιοπρέπεια” δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου.

Ο Γουίλ Βασιλόπουλος συνεργάζεται με το AFP από το 2011 και έχει καλύψει, εκτός από την προσφυγική κρίση, θέματα όπως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι πολιτικές ταραχές στην Αίγυπτο και στην Τουρκία ή η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Μεταξύ των τριών φιναλίστ στην κατηγορία των ειδήσεων ήταν ο Νάμπιλ Χάσαν, συνεργάτης του AFP στην Υεμένη από τις αρχές του 2015, και η Ουάαντ Αλ Κατίμπ για ένα θέμα της στο Χαλέπι της Συρίας, που μεταδόθηκε από το δίκτυο Channel 4 News/ITN.

Το AFP κερδίζει το βραβείο Rory Peck για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τα βραβεία Rory Reck καθιερώθηκαν το 1995 από το ίδρυμα Rory Peck στη μνήμη του ανεξάρτητου κινηματογραφιστή βίντεο Rory Peck που σκοτώθηκε στη Μόσχα το 1993.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ