Τρεις Έλληνες στους κορυφαίους δέκα εργένηδες του Σίδνεϊ
Καλά Νέα

Τρεις Έλληνες στους κορυφαίους δέκα εργένηδες του Σίδνεϊ

Τρεις ομογενείς περιλήφθηκαν στον κατάλογο των δέκα αυτοδημιούργητων πλουσιοτέρων «εργένηδων» του Σίδνεϊ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Daily Telegraph».
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει, βέβαια, ο John Symond, γιος Λιβανέζων μεταναστών, με περιουσία άνω των 490 εκατ. δολαρίων, ωστόσο, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής, Νίκος Πολίτης.

Η περιουσία του κ. Πολίτη κοστολογείται από 200 έως 500 εκατ. δολάρια. Πρόεδρος της ομάδας ράγμπι «Sydney Roosters», σε ηλικία των 70 χρόνων σήμερα, είναι επίσης ιδιοκτήτης 100 αντιπροσωπειών αυτοκινήτων αλλά και αρκετών ακινήτων.

Υπήρξε μέτοχος της ομογενειακής ποδοσφαιρικής ομάδας Σίδνεϊ Ολύμπικ, αλλά και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ του 2000.
Στην πέμπτη θέση, μετά τους John Singleton και Neville Crichton, βρίσκεται ο Μαρκ Μπούρης με εταιρεία παροχής στεγαστικών δανείων. Ο κ. Μπούρης είναι γιος Έλληνα μετανάστη από την Τρίπολη ο οποίος είχε εργοστάσιο καθαριότητας. Σπούδασε Λογιστική και  Νομική, σήμερα είναι  55 χρόνων διαζευγμένος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, και η περιουσία του αποτιμάται στα 130 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Μπούρης συνεργάζεται με την τράπεζα Μακουάρι με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας που θα ανταγωνιστεί τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας.

Στην έκτη θέση, συναντάμε τον Τεό Ονισφόρου ο οποίος  έχτισε την καριέρα του ξεκινώντας ως δικηγόρος και συγκεκριμένα ως επικεφαλής διαχειριστής των επενδύσεων για την εταιρεία του Αυστραλού μεγιστάνα, Kerry Packer, την Consolidated Press Holdings, στις δεκαετίες 1980 και 1990. Ο Ονισφόρου πριν από περίπου 15 χρόνια άλλαξε τομέα και έγινε κτηνοτρόφος. Είναι δύο φορές διαζευγμένος και ο πλούτος του τοποθετείται μεταξύ 100 με 120 εκατ. δολάρια.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται ο ηθοποιός, Russell Crowe, και ακολουθούν ο Alan Jones, (ραδιοσχολιαστής που προκάλεσε σάλο πρόσφατα για τις δηλώσεις του σε βάρος της Αυστραλής πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ) και οι Jeff Browne και Justin Hemmes.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. NIKOLAOS VOURAS

    Καλησπέρα,είμαι Έλληνας φοιτητής Νομικής και θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να μεταναστεύσω στην Αυστραλία, μετά το τέλος των σπουδών για ένα καλύτερο οικονομικά μέλλον!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ