Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα μέσα από τον φακό του Λευκού Οίκου
Καλά Νέα

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα μέσα από τον φακό του Λευκού Οίκου

Ο επικεφαλής επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου, Pete Souza, ακολουθεί τον Μπαράκ Ομπάμα την τελευταία οκταετία σε κάθε του βήμα.

Ο Διευθυντής του επίσημου γραφείου φωτογραφίας του Λευκού Οίκου συνόδευσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και στο ταξίδι του στην Ελλάδα και απαθανάτισε μοναδικές στιγμές από την στιγμή της προσγείωσης του στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, την επίσκεψη του στην Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης αλλά και την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στην δημοσιότητα στα social media μερικές από αυτές τις φωτογραφίες συνοδευμένες από το παρακάτω κείμενο, μέρος της ομιλίας του Μ. Ομπάμα στην Αθήνα:

«Η φλόγα που άναψε πρώτα εδώ στην Αθήνα ποτέ δεν πέθανε. Τελικά τροφοδοτήθηκε από τον μεγάλο Διαφωτισμό. Υποστηρίχθηκε από τους ιδρυτές της Αμερικής, οι οποίοι δήλωσαν ότι ‘Εμείς, οι άνθρωποι’ θα κυβερνήσουμε, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και προικισμένοι από τον Δημιουργό μας με ορισμένα αναφαίρετα δικαιώματα… Η βασική επιθυμία να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τη θεμελιώδη επιθυμία να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας και του μέλλοντος μας, και να θέλουμε να είμαστε μέρος του προσδιορισμού της πορείας των κοινοτήτων μας και των εθνών μας-αυτές οι επιθυμίες είναι παγκόσμιες. Καίνε σε κάθε ανθρώπινη καρδιά.”

Αναρτήθηκε επίσης και ένα μοναδικό βίντεο από την ξενάγηση του Προέδρου των ΗΠΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο μετρά περισσότερα από 3 εκατομμύρια views.

“Στο τελευταίο μου διεθνές ταξίδι σαν Πρόεδρος, είχα επιτέλους την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ελλάδα και να δω την όμορφη ιστορία αυτής της χώρας. Όταν στέκεσαι στην Ακρόπολη, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που εμείς οι Αμερικανοί έχουμε στις καρδιές μας, αποκτάς προοπτική της σημασίας της διακυβέρνησης των ανθρώπων από ανθρώπους για τους ανθρώπους – και πως οι άνθρωποι ανεξαρτήτως σε ποιο έθνος ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θα είμαστε, τα ιδανικά τα οποία θέλουμε να αγγίξουμε και τις αξίες που θα μας καθορίζουν” τονίζει.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ