Το σεμινάριο διαπραγματεύσεων του Harvard για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε Αθήνα και Λευκωσία
Καλά Νέα

Το σεμινάριο διαπραγματεύσεων του Harvard για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε Αθήνα και Λευκωσία

Το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα συνεργαστεί με το Πρόγραμμα Διαιτησίας (Program on Negotiation) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard για τη διεξαγωγή του προγράμματος “PON Global Negotiation for Executives”. Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Tο καινοτόμο 3μερο πρόγραμμα που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο αμφιθέατρο Ερμής του ΕΒΕΑ (30/11 – 2/12) και στη Λευκωσία (7-9/12), θα βασίζεται στη ναυαρχίδα των προγραμμάτων που διδάσκεται επί 30 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Harvard.

«Η Διαπραγμάτευση αποτελεί απαραίτητο ηγετικό προσόν και τον ακρογωνιαίο λίθο των περισσότερων επιχειρηματικών συμφωνιών και διπλωματικών επιτευγμάτων. Εξ αυτού του λόγου, η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Program on Negotiation της Νομικής Σχόλης του Πανεπιστημίου του Harvard και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. στη σύγχρονη κρίσιμη κατάσταση για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη είναι υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό είμαι υπερήφανος που το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτή η σύμπραξη ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας μακράς και εποικοδομητικής συνεργασίας. Η κοινή προσπάθεια θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε το ανώτερο επίπεδο παρεχόμενης γνώσης στον τομέα των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών και στο επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω της δια βίου εκπαίδευσης.» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

O Πρόεδρος του Program on Negotiation at Harvard Law School και διεθνούς φήμης καθηγητής, Robert H. Mnookin δήλωσε: «Το Program on Negotiation της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard είναι στην εξαιρετικά ευτυχή θέση να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ), προσφέροντας για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους το πρόγραμμά μας “PON Global Negotiation for Executives”.

Το επικαιροποιημένο και καινοτόμο πρόγραμμα “PON Global Negotiation for Executives” θα λάβει χώρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο από έμπειρο εκπαιδευτή του Program on Negotiation και με τη χρήση άρτιου οπτικοακουστικού υλικού και τηλεδιασκέψεων που θα συνδέσουν τους συμμετέχοντες με τους καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε άμεση επαφή με τη σκέψη και τη μεθοδολογική προσέγγιση δώδεκα και πλέον διδασκόντων του τμήματός μας και επίσης θα συμμετέχουν ενεργά σε ασκήσεις διαπραγματεύσεων και σε διαδραστικά εκπαιδευτικά πρότυπα.»

«Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς και υπερήφανοι για την ευόδωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Program on Negotiation της Νομικής Σχολής του Harvard και του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.. Πρόκειται για ορόσημο στη μέχρι σήμερα πορεία του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. καθώς αναγνωρίζεται η προσήλωσή μας στις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών, δηλαδή τη Διαιτησία, τη Διαμεσολάβηση και τη Διαπραγμάτευση και επισφραγίζεται η ποιότητα των δράσεών μας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας αυτής επιλέγεται η Ελλάδα και η Κύπρος για να διενεργηθεί το επί 30 χρόνια κορυφαίο παγκοσμίως πρόγραμμα διαπραγματεύσεων του Harvard σχεδιασμένο με τη συμβολή των Πανεπιστημίων MIT και Tufts, για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η μετεκπαίδευσή μου στο Harvard, μου υπαγορεύει να ενθαρρύνω κάθε ενδιαφερόμενο να αδράξει την ξεχωριστή ευκαιρία που του παρέχεται επί Ελληνικού και Κυπριακού εδάφους, έχουσα τη βεβαιότητα ότι η παρακολούθηση του εν λόγω προγράμματος και η κτήση της σχετικής πιστοποίησης θα αποτελέσει εμπειρία μοναδική και σημαντικό πλεονέκτημα στον επαγγελματικό στίβο» δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ. Αλεξία Κουκκουλλή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής επιλέχθηκε η Ελλάδα και η Κύπρος για να διενεργηθεί το επί 30 χρόνια κορυφαίο παγκοσμίως πρόγραμμα διαπραγματεύσεων του Harvard σχεδιασμένο με τη συμβολή των Πανεπιστημίων MIT και Tufts, για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 33 82 310 και 210 33 82 311  – Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ