Έλληνας καθηγητής τιμήθηκε για τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου
Καλά Νέα

Έλληνας καθηγητής τιμήθηκε για τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος έδωσε το βραβείο για το «Καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο» του 2015 στον Άτλαντα του ανθρώπινου εγκεφάλου, την τέταρτη έκδοση του, τον οποίο έχουν συγγράψει ο Juergen Mai, το Milan Majtanik, και ο Έλληνας καθηγητής Γιώργος Παξινός. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έλαβε το βραβείο Αριστείας για τις εκδόσεις Ιατρικής Επιστήμης από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών το 1997.

Τα συγκεκριμένα βραβεία λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο για να αναγνωρίσουν την εξαιρετική συμβολή στην ιατρική βιβλιογραφία.

Το βιβλίο παρουσιάζει την ανατομία του εγκεφάλου σε μακροσκοπικό και μικροσκοπικό επίπεδο, με τις διάφορες πτυχές της μορφολογίας του εγκεφάλου και της τοπογραφίας. Αυτή η νέα και σε μεγάλο βαθμό διευρυμένη έκδοση παρέχει τις πιο λεπτομερείς και ακριβείς περιγραφές της δομής του εγκεφάλου.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στις ανθρώπινες νευρολογικές ή ψυχιατρικές ασθένειες όπως η νόσος του Parkinson, η σχιζοφρένεια και η νόσος Alzheimer, χρησιμοποιούν τους άτλαντες του εγκεφάλου του καθηγητή Παξινού, οι οποίοι θεωρούνται ευρέως οι πιο λεπτομερείς και ακριβείς πηγές για την αναγνώριση των δομών και χρησιμοποιούνται σε αμφιθέατρα νευροχειρουργικής σε όλο τον κόσμο.

«Είναι μια ευχάριστη στιγμή για έναν επιστήμονα, όταν οι συνάδελφοί σου αναγνωρίσουν το έργο σου», δήλωσε ο καθηγητής Παξινός.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παξινός: Ο άνθρωπος που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ