3 ελληνικά νησιά στα 10 κορυφαία της Μεσογείου
Καλά Νέα

3 ελληνικά νησιά στα 10 κορυφαία της Μεσογείου

Οι αναγνώστες της Guardian ψήφισαν και ανέδειξαν τα πιο όμορφα μικρά νησιά της Μεσογείου. Η λίστα περιλαμβάνει 10 νησιά, εκ των οποίων τα 3 πρώτα είναι ελληνικά! Σίφνος, Αστυπάλαια και Ύδρα καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις για τη μοναδική ομορφιά τους, την απομόνωση που προσφέρουν και τα τοπία τους.

Δείτε ποια είναι τα 10 νησιά:

1. Σίφνος

sifnos

Η Σίφνος, στις Κυκλάδες, προσφέρει έναν συνδυασμό από όμορφες παραλίες και λίγες καφετέριες και μπαρ. Υπάρχουν υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν σε απομακρυσμένες, ήσυχες παραλίες και πανέμορφα χωριά με δικές τους μπουτίκ και ταβέρνες. Τα μονοπάτια πεζοπορίας ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα και έχουν καλή σηματοδότηση, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με λεπτομέρειες για καθένα από αυτά, καθώς και λεπτομερείς χάρτες.

2. Αστυπάλαια

Astypalaia

Αυτό το νησί σε σχήμα πεταλούδας στα Δωδεκάνησα είναι το αρθρόποδο της Μεσογείου. Κατά τη διαμονή σε αυτό το απομονωμένο νησί, θα νιώσετε σε πλήρη αρμονία με τον κόσμο. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του νησιού είναι τα σπήλαια του, με φανταστικούς σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Τα σπήλαια ήταν πάντα τμήμα της ελληνικής μυθολογίας και η Αστυπάλαια έχει κάποια λαμπρά παραδείγματα.

3. Ύδρα

hydra3

Δείτε αν μπορείτε να “αιχμαλωτίσετε” το πνεύμα του Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα. Με τη βοήθεια των ντόπιων θα εντοπίσετε το σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του 1960. Η Ύδρα, που βρίσκεται κοντά στην Πελοπόννησο, είναι σε απόσταση μιας ώρας με δελφίνι από τον Πειραιά. Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και το λιμάνι είναι γραφικό. Μπορείτε να επισκεφθείτε ειδυλλιακές παραλίες με σκάφος.

4. Τένεδος, Τουρκία

tenedos

5. Σαλίνα, Ιταλία

Salina, Italy

6. Λεβάντσο, Ιταλία

levantzo

7. Πορκερόλ, Γαλλία

Notre Dame, Porquerolles, France

8. Φορμεντέρα, Ισπανία

ses-illetes-formetera

9. Βις, Κροατία

vis

10. Κόρτσουλα, Κροατία

korcula-croatia

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 3

  1. Αλέξανδρος Μαθιουδάκης

    Είμαι περήφανος διότι από την Ελλάδα διαλεχτηκαν 3 νησιά, ενώ οι άλλες παραθαλάσσιες χώρες είχαν μόνο δύο.


  2. Νικολαος Σταματης

    ΟΝΤΩΣ Η ΣΙΦΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ.


  3. Αλέξανδρε, καλά κάνεις και αγαπάς τη χώρα σου αλλά… όχι και να γίνεσαι άδικος. Οι άλλες χώρες δεν έχουν τον ίδιο αριθμό νησιών, οπότε και ένα που επιλέχθηκε είναι πολύ καλό για εκείνες. Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ