Ελληνίδα φοιτήτρια κέρδισε Όσκαρ με ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες
Καλά Νέα

Ελληνίδα φοιτήτρια κέρδισε Όσκαρ με ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες

Η Δάφνη Ματζιαράκη, Ελληνίδα φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley τιμήθηκε με Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος φοιτητές από 286 Πανεπιστήμια της Αμερικής και 95 ξένα Πανεπιστήμια ενώ η επιτροπή έλαβε 1749 ταινίες. Η Δάφνη Ματζιαράκη είναι ανάμεσα στους 17 φοιτητές που τιμήθηκαν από την Ακαδημία Κινηματογράφου στον 43ο Διαγωνισμό για το 2016. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Βραβεύθηκε στην κατηγορία ντοκιμαντέρ για το «4.1 Miles», ένα φιλμ που παρουσιάζει μια μέρα από τη ζωή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που βρέθηκαν στη μέση της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Λέσβο και συγκεκριμένα πάνω στο σκάφος με κυβερνήτη τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και το πλήρωμά του.

«Πέρασα τρεις εβδομάδες πάνω στο σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο με καπετάνιο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Έναν άνθρωπο που με έκανε να δω τη ζωή αλλιώς λόγω του κουράγιου, της δύναμης, του ήθους, της αφοσίωσης και της καλοσύνης του. Το αποτέλεσμα είναι το ντοκιμαντέρ μου “4.1 Miles”, στο οποίο ο Κυριάκος είναι ο κεντρικός ήρωας. Το ντοκιμαντέρ κέρδισε το βραβείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου (Oscar) στην κατηγορία του» έγραψε η ίδια στο facebook.

Αυτή την εβδομάδα, το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα σε ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις ΗΠΑ, στο «Telluride» του Κολοράντο.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Τσακιρούδης Κώστας

    Τα πιο θερμά και εγκάρδια συγχαρητήρια μου . Εύχομαι και σε ανώτερα. Πάντα επιτυχίες . Στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας τέτοια βραβεία αναγνώρισης και καταξίωσης αποτελούν φωτεινή όαση ελπίδας που μας ενθαρρύνει για να αναφωνήσουμε ότι ότι υπάρχει νέο αίμα δημιουργίας και αισιοδοξίας που μάλιστα πηγάζει από τη μακρινή ιδιαίτερη πατρίδα μας τον Έβρο. Να σε χαίρεται ο πατέρας σου και συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο Διδυμότειχου.-


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ