Η Κάλυμνος “βασίλισσα” της αναρρίχησης
Καλά Νέα

Η Κάλυμνος “βασίλισσα” της αναρρίχησης

Το περιοδικό Climbing κάνει αφιέρωμα στην Κάλυμνο, στο διάσημο «νησί των σφουγγαράδων», που αποτελεί σύμφωνα με το δημοφιλές περιοδικό τον κορυφαίο προορισμό στον κόσμο για αναρρίχηση.

Η Αμερικανίδα φωτογράφος και αθλήτρια αναρρίχησης Julie Ellison ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ώστε να φωτογραφίσει τα καλύτερα μέρη για αναρρίχηση στον κόσμο. Αυτή τη φορά επισκέφθηκε την Κάλυμνο και δημοσίευσε το οδοιπορικό της  στο περιοδικό.

Διαβάστε αποσπάσματα:

Ήταν η τέλεια απόδραση. Δώδεκα ημέρες σε ονειρικά σπήλαια από ασβεστόλιθο, ένδοξη κουζίνα, καθώς και μια ηλιόλουστη ακτογραμμή, η αγία τριάδα δηλαδή του ταξιδιού για τους ορειβάτες με ανέμενε στο ελληνικό νησί της Καλύμνου. Πρέπει να είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη.

Πατώντας πάνω στην πίστα του αεροδρομίου Καλύμνου μετά την αναχώρησή μου από το Ντένβερ 30 ώρες πριν, ένιωσα τη Μεσόγειο να μου δίνει μια ζεστή και ελαφρώς ιδρωμένη αγκαλιά.

Η Κάλυμνος είναι το απόλυτο σημείο διακοπών για τους ορειβάτες, και το εννοώ όταν μιλάω για διακοπές. Ατελείωτες παραλίες, φρέσκο ψωμί με ελαιόλαδο, ασβεστόλιθοι. Παρά την ατελείωτη ηλιοφάνεια και τον ανέμελο τρόπο ζωής, υπάρχει ένα υπόγειο ρεύμα της αναταραχής στη χώρα, και αυτό το νησί 42 τετραγωνικών μιλίων δεν αποτελεί εξαίρεση. Μετά την κατάρρευση της Wall Street το 2008, το οικονομικό χάος έφθασε στην Ελλάδα το 2009.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ