3 Έλληνες φωτογράφοι τιμήθηκαν με το βραβείο Pulitzer
Καλά Νέα

3 Έλληνες φωτογράφοι τιμήθηκαν με το βραβείο Pulitzer

Τρεις Έλληνες φωτογράφοι τιμήθηκαν με το βραβείο Pulitzer από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Ο Γιάννης Μπεχράκης, ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης κάλυψαν με τον φωτογραφικό τους φακό την προσφυγική κρίση, φωτογραφίζοντας τους πρόσφυγες τόσο στη θάλασσα όσο και κατά τις πρώτες τους στιγμές μόλις έφθασαν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Δείξαμε τι συμβαίνει στον κόσμο και ο κόσμος ενδιαφέρθηκε. Δείχνει πως ανθρωπότητα παραμένει ζωντανή. Κάναμε την φωνή αυτών των άτυχων ανθρώπων να ακουστεί. Τώρα με ένα Pulitzer, αισθανόμαστε πως η δουλειά μας έχει αναγνωριστεί» δήλωσε ο Μπεχράκης.

Η λίστα με τους νικητές των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκε στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters όσο και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Pulitzer στην κατηγορία για φωτογραφία «Breaking News», για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο Γιάννης Μπεχράκης είναι επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο. Mαζί με 2 ακόμη φωτογράφους του Reuters, τον Άλκη Κωνσταντινίδη και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη αποτύπωσαν συγκλονιστικά στιγμιότυπα.

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Γιάννης Μπεχράκης στο ellines.com

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ