Νέα διάκριση για τον σπουδαίο Έλληνα μαέστρο
Καλά Νέα

Νέα διάκριση για τον σπουδαίο Έλληνα μαέστρο

Το βραβείο του Ιδρύματος Alfred Toepfer, KAIROS Prize 2016, απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Κουρεντζή. Το βραβείο παρέλαβε στην ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Deutsches Schauspielhaus στο Αμβούργο στις 8 Απριλίου 2016.

Διευθύνει την όπερα του Περμ, ενώ είναι ο ιδρυτής του παγκοσμίου φήμης μουσικού συνόλου και χορωδίας MusicAeterna με έδρα το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Η γερμανική επιτροπή εκτός από την τιμή στο πρόσωπο του σπουδαίου συνθέτη, αναγνωρίζει με αυτό το βραβείο το έργο ενός καλλιτέχνη που υπερβαίνει τα παραδοσιακά όρια των τεχνών και με την αποφασιστικότητά του αντιτάσσεται στους κανόνες που θέτει η εύπεπτη μουσική βιομηχανία στις ημέρες μας. Ο Έλληνας συνθέτης έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τις ριζοσπαστικές ερμηνείες του στα έργα που εντάσσει στο ρεπερτόριό του, προκαλώντας αίσθηση στον κόσμο της κλασικής μουσικής και εντυπωσιάζοντας το κοινό του με το διακριτικό ύφος του, την αφοσίωσή του στη μουσική και την προθυμία του να αναλάβει καλλιτεχνικά ρίσκα.

«Ο κόσμος της μουσικής θα μπορούσε να μάθει πολλά από την όπερα του Περμ», έγραφε πρόσφατα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σε ένα διθυραμβικό αφιέρωμα.

Το «ΚAIROS-Preis», όπως ονομάζεται το βραβείο του γερμανικού ιδρύματος με έδρα το Αμβούργο, απονέμεται σε ανθρώπους των ευρωπαϊκών γραμμάτων και τεχνών που κομίζουν κάτι νέο, ο καθένας στο είδος του. Το όνομα του βραβείου είναι εμπνευσμένο από τον «Καιρό», την αρχαιοελληνική μυθική θεότητα που υποδήλωνε την ευνοϊκή στιγμή, τη σωστή συγκυρία. Το βραβείο ξεκίνησε να απονέμεται το 2007 και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 75.000 ευρώ, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο ακριβοθώρητα στην Ευρώπη

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. Αννα Τριανταφυλλοπούλου

    Είναι πραγματικά υπέροχος,σπουδαίος.Οι Γερμανοί ,που ξέρουν Μουσική ,αναγνωρίζουν την αξία του και δικαίως του απένειμαν αυτό το βραβείο.Καλή συνέχεια Θόδωρε!


  2. Penny Rizos

    Σε θυμάμαι στη Μελοδραματική του Ωδείου με τα Εφτά Θανάσιμα Αμαρτήματα που το είχες προτείνει και είχε γίνει σουξέ, και μου είχες πει ότι θα φύγεις από την Ελλάδα και να που είσαι στα ύψη της μουσικής σου δουλειάς και ταλέντο. Μπράβο Θοδωρή!!!!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ