3 Ελληνίδες στις 100 πιο σημαντικές γυναίκες της Ν. Αυστραλίας
Καλά Νέα

3 Ελληνίδες στις 100 πιο σημαντικές γυναίκες της Ν. Αυστραλίας

Η εφημερίδα «The Advertiser», συμπεριέλαβε 3 ελληνικής καταγωγής γυναίκες στη λίστα των γυναικών που εμπνέουν και δρουν ως πρότυπα στη Νότια Αυστραλία. Συνολικά 100 γυναίκες ξεχώρισαν γιατί πρόκειται να μας απασχολήσουν στο μέλλον με την εργασία τους και το κοινωνικό έργο τους.

Νίκη Βασιλάκη

Niki vasilakis2

Η βιολίστρια-σολίστ, Νίκη Βασιλάκη θεωρείται σήμερα ως μία από τις πιο ταλαντούχες μουσικούς της Αυστραλίας και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις μαζί με την συμφωνική ορχήστρα του Σίδνεϊ, της Πράγας, του Wellington και της Guangzhou. Το 2008 βραβεύθηκε με τον τίτλο ‘Young South Australian of the Year’, ένα βραβείο που της δόθηκε για την πολύτιμη συμβολή της στους τομείς των τεχνών. Η Νίκη είναι επίσης επίτιμο μέλος του Adelaide Festival Centre Foundation, SA. και διατηρεί τον τίτλο της ‘προστάτιδας των Τεχνών’.

Οριάνθη Παναγάρη

orianthi4

Η παρουσία της μουσικού και ερμηνεύτριας Οριάνθης Παναγάρη στη λίστα δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη για την 31χρονη καλλιτέχνιδα η οποία συμπεριελήφθη ανάμεσα στις 12 πιο ταλαντούχες κιθαρίστριες όλων των εποχών (ηλεκτρική κιθάρα) σύμφωνα με το περιοδικό «Elle» (2009). Η Οριάνθη, η οποία υπήρξε και συνεργάτης του Μάικλ Τζάκσον, ζει και εργάζεται στις Η.Π.Α. και περιοδεύει σε όλο τον πλανήτη αλλά επιστρέφει πάντα στην Αδελαΐδα για ειδικές παραστάσεις.

Ελένη Γλούφτση

glouftsis

Η Ελένη Γλούφτση, η οποία έπειτα από τριετή υποτροφία που κέρδισε από το Pan-Australian Football League Association, έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε παναυστραλιανό επίπεδο στον επίσημο preseason αγώνα AFL που διεξήχθη μεταξύ των ομάδων Carlton – Essendon στο Princes Park της Μελβούρνης.

Πηγή: Neoskosmos

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Θεόδωρος Τερζιδης

    Ειναι το DNA της φυλής μας.ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ παντου


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ