Ομιλία σχετικά με τις έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων
Καλά Νέα

Ομιλία σχετικά με τις έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Από τα ένα εκατομμύριο περίπου αρχαία ναυάγια που έχουν βρεθεί στη Μεσόγειο θάλασσα, το Ναυάγιο των Αντικυθήρων είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά. Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, ο συν-διευθυντής της έρευνας, Brendan Foley, θα δώσει μια διάλεξη αναφορικά με τις τελευταίες ανακαλύψεις στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε από σφουγγαράδες το 1900 κοντά στα Αντικύθηρα, , έχοντας μείνει στο βυθό του Αιγαίου πελάγους για 2000 χρόνια. Το φορτίο του περιελάμβανε δεκάδες μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα, κοσμήματα , πολύτιμα αντικείμενα και έναν αναλογικό μηχανισμό με γρανάζια, γνωστό σήμερα ως Μηχανισμός των Αντικυθήρων που θεωρείται ο πρώτος υπολογιστής.

Ο συν-διευθυντής της έρευνας, Brendan Foley, του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Woods Hole, παρουσιάζει τις τελευταίες ανακαλύψεις από τις πρόσφατες ανασκαφές που διενεργήθηκαν με τη βοήθεια συναδέλφων από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Χρησιμοποιώντας προηγμένα υποβρύχια ρομποτικά μηχανήματα , εξειδικευμένες μεθόδους κατάδυσης και σύγχρονες εργαστηριακές αναλύσεις, ο B. Foley κοινοποιεί τα αποτελέσματα της έρευνας που ανατρέπουν τις συμβατικές γνώσεις σχετικά με το πλοίο και περιγράφουν μια καταστροφή παρόμοια με τη βύθιση του Τιτανικού.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ