Εκπομπή του BBC εξερευνά τα εξωτικά άκρα της Ελλάδας
Καλά Νέα

Εκπομπή του BBC εξερευνά τα εξωτικά άκρα της Ελλάδας

Η τηλεοπτική σειρά «Greece with Simon Reeve» του βρετανικού δικτύου BBC2 ταξιδεύει στην Ελλάδα και ανακαλύπτει τα «εξωτικά της άκρα», όπως αποκαλεί ο παρουσιαστής της το Άγιο Όρος, την Κρήτη και τη Σύμη.

Ο Σάιμον Ριβ μεταφέρεται από τις ηλιόλουστες ακτές του Νότου, στα δασώδη βουνά του ελληνικού Βορρά και στέκεται με έμφαση στην πίστη ως βασικό στοιχείο της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Ο συγγραφέας και παρουσιαστής έχει αφιερώσει ένα μέρος του ντοκιμαντέρ του σε ένα νησί που δεν είναι δημοφιλές διεθνώς. Τη Σύμη, για την οποία λέει ότι έχει ένα από τα ομορφότερα λιμάνια σε όλη τη Μεσόγειο.

«Το αγαπημένο μου νησί, δεν είναι ένα δημοφιλές. Η Σύμη είναι ένα μικρό νησί κοντά στη Ρόδο, και έχει ένα από τα πιο όμορφα λιμάνια της Μεσογείου. Η γυναίκα μου, η οποία είναι παθιασμένη με την Ελλάδα και έχει μάθει ακόμα και Ελληνικά, με “σύστησε” σε αυτό το νησί και έκτοτε το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές. Είναι μεγαλειώδες. Αν είχα να επιλέξω να μείνω κάπου αλλού εκτός Βρετανίας, θα επέλεγα τη Σύμη.  Αν εξαιρέσεις τα προβλήματα αυτής της περιόδου, η ζωή είναι όμορφη, ο τρόπος ζωής, το πάθος, το φαγητό, η νοοτροπία… Τα βρίσκω όλα πολύ θελκτικά. Οι ημέρες που περνάμε στη Σύμη είναι πάντα πολύ χαλαρές. Με θαλάσσια ταξί πηγαίνουμε σε ήρεμες απομονωμένες παραλίες, τρώμε σε τοπικά ταβερνάκια και περπατάμε στους λόφους” τονίζει ο γνωστός παρουσιαστής.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ