Μια ελληνική πόλη στους πιο hot προορισμούς για το 2016
Καλά Νέα

Μια ελληνική πόλη στους πιο hot προορισμούς για το 2016

Η βρετανική Mirror δημοσίευσε τη λίστα με τους 10 πιο hot προορισμούς για το 2016. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Περού, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το Μάτσου Πίτσου αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό για τους περισσότερους. Η έκπληξη έρχεται με την συμμετοχή μιας πόλης της Πελοποννήσου στη λίστα, αφήνοντας απ’ έξω ελληνικούς προορισμούς όπως η Αθήνα, η Σαντορίνη και η Ρόδος. Η πιο hot ελληνική πόλη σύμφωνα με τη Mirror είναι η Καλαμάτα!

Δείτε τη λίστα αναλυτικά:

1. Μάτσου Πίτσου, Περού

Machu Picchu (Peru)

Το Μάτσου Πίτσου ένας προορισμός – όνειρο για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Η μοναδική αποικιακή αρχιτεκτονική των Ίνκας αλλά και η πρωτεύουσα της χώρας Λίμα θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

2. Αβάνα, Κούβα

cuba

Με τις σχέσεις ΗΠΑ και Κούβας να γνωρίζουν άνθιση το τελευταίο διάστημα, είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφθεί κάποιος το νησί, πριν αρχίσουν να συρρέουν οι Αμερικάνους τουρίστες. Επισκεφθείτε το σπίτι του Χέμινγουεϊ, το εργοστάσιο παραγωγής πούρων, την Προστατευόμενη από την Unesco Old Havana αλλά και τις ειδυλλιακές παραλίες.

3. Κοτορ, Μαυροβούνιο

kotor

Πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το LonelyPlanet ως ο κορυφαίος προορισμός για το 2016. Το παραμυθένιο Κοτόρ θα σας μαγέψει. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη που χτίστηκε μεταξύ 12 και 14ου αιώνα,  με το παλιό λιμάνι και το βενετσιάνικο τείχος είναι μοναδικής ομορφιάς.

4. Μιανμάρ

burma

Η Μιανμάρ έχει αυξήσει σημαντικά την δημοφιλία της τα τελευταία χρόνια. Είναι σαν να ταξιδεύετε πίσω στον χρόνο, αφού η Μιανμάρ ελάχιστα έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις του 21ου αιώνα.

5. Ισλανδία

Jokulsarlon Iceland

Η γη της φωτιάς και του πάγου είναι στο ραντάρ των ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια. Παγετώνες, ηφαίστεια και θερμές πηγές αλλά και το πανέμορφο Ρέικιαβικ θα σας συναρπάσουν.

6. Κόστα Ρίκα

costa rica

Είναι ο επίγειος παράδεισος της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους καλύτερους προορισμούς. Πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο, ιδανικές και για σέρφινγκ αλλά και τροπικά δάση θα σας κόψουν την ανάσα.

7. Καλαμάτα

KALAMATA

Η ήρεμη Καλαμάτα είναι γνωστή για τις ατελείωτες παραλίες, τις ελιές και το μέλι. Τα καθαρά και ζεστά νερά της είναι δημοφιλή στους κολυμβητές αλλά και σε όσους αγαπούν την ηλιοθεραπεία. Πολλές επιλογές σε νυχτερινή διασκέδαση, φαγητό αλλά και αρχαιολογικούς προορισμούς.

8. Σαν Χοσέ, ΗΠΑ

san jose

Βρίσκεται ανάμεσα στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι η ιδανική στάση για να μπορέσετε να μεταβείτε εύκολα στο Εθνικό Πάρκο Yosemite, στην οινοπαραγωγό περιοχή Νάπα και στον θρυλικό Pacific Coast αυτοκινητόδρομο.

9. Πουέρτο Ρίκο

puerto rico

Με περίπου 270 μίλια ακτογραμμής αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Στο Σαν Χουάν θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια, όμορφες παραλίες, φανταστικά μπαρ και αξιόλογες γκαλερί.

10. Ινδία

India

Η εξωτική Ινδία είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος στην ζωή του.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ