Έλληνες φοιτητές νίκησαν στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Ρητορικής
Καλά Νέα

Έλληνες φοιτητές νίκησαν στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Ρητορικής

Για πρώτη φορά ελληνική ομάδα κατακτά τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Debate, στην κατηγορία EFL. Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate (World Universities Debating Championship- WUDC) ολοκληρώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και νικητές αναδείχθηκαν οι δεκαεννιάχρονοι debaters Μαρία Ρούση και Θοδωρής Ντουνιάς, εκπροσωπώντας την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ήταν οι μεγάλοι νικητές στην κατηγορία EFL (English as Foreign Language- αγγλικά ως ξένη γλώσσα), στον τελικό της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για σημαντική διάκριση στο αγώνισμα του debate για την Ελλάδα, η οποία είχε παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με πέντε ομάδες (ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονία, Ε.Μ.Π., Deree College).

Μετά από 9 προκριματικούς γύρους, που διεξήχθησαν από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου, τα Πανεπιστήμια που προκρίθηκαν στον τελικό της κατηγορίας EFL ήταν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από την Ελλάδα, το FSU Jena από τη Γερμανία, το Brawijaya A από την Ινδονησία και το UKIM Skopje από την Π.Γ.Δ.Μ.

Στον τελικό, οι Έλληνες ρήτορες, όπως και οι εκπρόσωποι της ομάδας της Π.Γ.Δ.Μ., κλήθηκαν να υπερασπιστούν τη χρήση φωτογραφικού υλικού, που αποτυπώνει τις δύσκολες καταστάσεις, τις οποίες βιώνουν οι πρόσφυγες, σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης, ενώ εναντίον της πρακτικής αυτής κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν οι άλλες δύο πανεπιστημιακές ομάδες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ