13 Έλληνες στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας
Καλά Νέα

13 Έλληνες στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας

Για μία ακόμη χρονιά το Lloyd’s  δημοσίευσε τη λίστα με το Top 100 των ισχυρότερων παραγόντων στην παγκόσμια ναυτιλία και όπως κάθε χρόνο δίνουν το παρόν Έλληνες εφοπλιστές. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι τρεις μάνατζερ του ναυτιλιακού κολοσσού της Maersk, στη δεύτερη θέση ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali- Al-Naimi, στην τρίτη θέση  ο πρόεδρος του Ομίλου China Shipping, Xu Lirong, τέταρτος ο πλοιοκτήτης Τζoν Φρέντρικσεν και πέμπτος ο Γιάννης Αγγελικούσης. Στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η μοναδική Ελληνίδα της λίστας, η Αγγελική Φράγκου. Συνολικά στη λίστα βρίσκονται 13 Έλληνες πλοιοκτήτες.

Δείτε ποιοι είναι οι Έλληνες της λίστας:

1.Γιάννης Αγγελικούσης στην 5η θέση από 4η πέρσι

angelicoussis

Είναι ο ισχυρότερος εκ των Ελλήνων εφοπλιστών. Η Angelicoussis Shipping Group αντανακλά την επιχειρηματική προσωπικότητα του Γιάννη Αγγελικούση. Ο όμιλος έχει εξασφαλίσει μια σταθερά σημαντική παρουσία σε κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

2. Αγγελική Φράγκου της Navios στην 16η θέση από 15η πέρσι

frangou

Η επιχειρησιακή αξία του Navios Group αγγίζει τα 5,5 δις δολάρια.

3. Γιώργος Οικονόμου στην 17η θέση από 21η πέρσι

economou

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Οικονόμου βρίσκει πιο ενθουσιώδη την ενασχόληση του με την τέχνη, αλλά ο Έλληνας επιχειρηματίας δείχνει πραγματική επαγγελματική ηθική.

4. Γιώργος Προκοπίου στην 18η θέση από 25η πέρσι

procopiou

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες τάνκερ στον κόσμο. Ο κ. Προκοπίου άντεξε την ύφεση που είχε ο κλάδος και τώρα η εταιρεία του τώρα αποκομίζει τα κέρδη της εμπιστοσύνης που έδειξε ο ίδιος στον κλάδο.

5. Πέτρος Γ. Λιβανός, σταθερός στην 21η θέση

livanos

Ο Πέτρος Λιβανός παραμένει σταθερός στην κατάταξη. Τον Νοέμβριο έχει εκπλήξει τον κόσμο της ναυτιλίας, όταν πούλησε 9 εκατομμύρια μετοχές, το 5,7% της εταιρείας του που εδρεύει στο Βέλγιο.

6. Πέτρος Παππάς στην 31η θέση από την 11η πέρσι

pappas

Ο Πέτρος Παππάς είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ένας από τους σημαντικότερους “παίκτες” στην ελληνική ναυτιλία.

7. Νικόλας Τσάκος ανέβηκε στην 45η θέση από 54 πέρσι

tsakos

Ο Νίκος Τσάκος, γιος του εφοπλιστή Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου.

8. Πέτρος Γεωργιόπουλος ανέβηκε στην 47η θέση από την 83η το 2014

georgiopoulos

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Πέτρο Γεωργιόπουλο να ξεχωρίζει στην εφοπλιστική δυναστεία είναι ότι εφαρμόζει ψυχρή και υπολογιστική τακτική.

9. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρέμεινε σταθερός στην 48η θέση

veniamis

Βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για τρίτη συνεχή φορά, ενδεικτικό της ευρείας αποδοχής που τυγχάνει από τον κόσμο του εφοπλισμού. Ο Θ. Βενιάμης κατάγεται από το Βροντάδο της Χίου και ο πατέρας του ήταν καπετάνιος. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών και σε ηλικία μόλις 27 ετών ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co., η οποία σήμερα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των μεγάλων εταιρειών μεταφοράς ξηρού και χύδην φορτίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

10. Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 52η θέση από 50η πέρσι

konstantakopoulos

Διευθύνει τον ναυτιλιακό βραχίονα των οικογενειακών επιχειρήσεων και διοικεί τον όμιλο Costamare με μαεστρία και τον αναπτύσσει συνεχώς ακόμη και την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

11. Ευάγγελος Μαρινάκης στην 65η θέση από την 81η το 2014

marinakis

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp. από το Μάρτιο του 2005. Βελτίωσε την τελευταία χρονιά τον όμιλο του αυξάνοντας το στόλο του.

12. Σίμος Παληός στην 88η θέση από την 81η πέρσι

palios

Ο Σίμος Παντελής Παληός γεννήθηκε στη Χίο. Οι ρίζες του κρατούν από τρεις μεγάλες παλιές χιώτικες εφοπλιστικές οικογένειες με παράδοση αιώνων στη Ναυτιλία, τις οικογένειες Παληού, Κολάκη και Μαργαρώνη. Το 1969 απέκτησε το πρώτο του πλοίο με το όνομα «ΣΕΜΙΡΑ» και το 1972 ίδρυσε την εταιρεία διαχείρισης πλοίων Diana Shipping Services SA και το 1999 την Diana Shipping Inc., της οποίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

13. Δημήτρης Μελισσανίδης στην 98η θέση, έναντι της 97ης πέρσι

melissanidis

Ο όμιλος Aegean Marine Petroleum έχει παρουσιάσει ανοδική πορεία τον τελευταίο χρόνο. Ο οξυδερκής επιχειρηματίας έχει στην κατοχή του πάνω από 60 δεξαμενόπλοια που τον καθιστούν κυρίαρχο των μεταφορών πετρελαίου και διαθέτει δέκα σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων ανά την υφήλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. NOTHING BETTER THAN THE GREEKS!!!

    LEVENDES & A HALF!!!


  2. JOHN VASILAKOS

    Greek Shipowners are a fascinating mysterious group


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ