Μια ελληνική έκθεση στις 10 κορυφαίες  του 2015
Καλά Νέα

Μια ελληνική έκθεση στις 10 κορυφαίες του 2015

Οι LA Times παρουσιάζουν τις 10 κορυφαίες εκθέσεις  που παρουσιάστηκαν το 2015 στα μουσεία του Λος Άντζελες. Μεταξύ αυτών, μια έκθεση αφιερωμένη στην Αρχαία Ελλάδα. Η έκθεση «Εξουσία και Πάθος: Χάλκινα Γλυπτά του ελληνιστικού κόσμου» κέρδισε τις εντυπώσεις και τα καλύτερα σχόλια κατά τη διάρκεια της περιοδείας της.

Διαβάστε παρακάτω το top 10:

“Charles Gaines: Gridwork 1974-1989” Μουσείο Hammer: Διοργανώθηκε από το Studio Museum στο Χάρλεμ. Η Έκθεση παρουσιάζει την πορεία του καλλιτέχνη με την 15ετή βαθιά βουτιά του σε συστήματα που βασίζονται σε κανόνες. Βλέποντας αυτά τα σχέδια είναι σαν να παρακολουθείτε τον αναλογικό κόσμο δίνουν τη θέση τους στο ψηφιακό σύμπαν.

“William Pope.L: Trinket,” Geffen ContemporaryΗ εμφάνιση της πρόσφατης δουλειάς του καλλιτέχνη με έδρα το Σικάγο “σημαδεύτηκε” από μια μνημειώδη – και καθηλωτική – γλυπτική εγκατάσταση μιας τεράστιας αμερικανικής σημαίας που ανεμίζει. Συναρπαστική και τρομακτική, επικίνδυνη και συναρπαστική, η έκθεση θα σας μείνει αξέχαστη.

“Noah Purifoy: Junk Dada,” Los Angeles County Museum of Art : Εκτός από το να έχουν το καλύτερο τίτλο της χρονιάς, η έκθεση είναι εντυπωσιακή.

“Perfect Likeness: Photography and Composition,” Hammer Museum: Αρκετές δεκάδες καλλιτέχνες ρωτήθηκαν σε μια εκπληκτική αξιολόγηση των τελευταίων φωτογραφιών της επανεμφάνισης του pictorialism.

«Εξουσία και Πάθος: Χάλκινο Γλυπτό του ελληνιστικού κόσμου,” J. Paul Getty Museum: Ο χαλκός ήταν το βασικό υλικό για την γλυπτική στην ελληνιστική Ελλάδα. Αυτή η άνευ προηγουμένου έκθεση έφερε μαζί 50 γλυπτά, μεταξύ των οποίων πολλοί από τα σπουδαιότερα που σώζονται.

“The Art of Our Time” Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Το Μουσείο μετέτρεψε το κτίριο του Grand Avenue σε μια μόνιμη εγκατάσταση συλλογής που είναι γεμάτη με αλάνθαστα έξυπνες και προκλητικές αντιπαραθέσεις.

Debut exhibition, the Broad: Χρειάζεται χρόνος για να μάθετε τον καλύτερο τρόπο για να εγκαταστήσετε την τέχνη σε νέους χώρους – γκαλερί, αλλά η συγκεκριμένη είναι εξαιρετική.

“New Objectivity: Modern German Art in the Weimar Republic, 1919-1933,”Los Angeles County Museum of Art: Μετά τις φρικιαστικές ωμότητες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, πίνακες και φωτογραφίες της Neue Sachlichkeit – Νέα Αντικειμενικότητα – ρίχνουν ένα παγωμένη ματιά στην πραγματικότητα της γερμανικής ζωής κατά το μεσοδιάστημα πριν από την άφιξη του εθνικοσοσιαλισμού.

“UH-OH: Frances Stark, 1991-2015,” Hammer Museum: Η συναρπαστική έρευνα για 125 έργα του καλλιτέχνη  συμπεριλαμβανομένων και των σχεδίων, κολλάζ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και εγκαταστάσεων βίντεο – επικεντρώνεται στην απόκοσμη μίξη του αναλογικού και του εικονικού. Μια οξεία αίσθηση της αλλοτριωμένης οικειότητας, που φαίνεται να χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος της ζωής σήμερα.

“Woven Gold: Tapestries of Louis XIV,” J. Paul Getty Museum: Η έκθεση αυτή παρουσιάζει μνημειώδεις ταπετσαρίες από τη συλλογή του βασιλιά Ήλιου, συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων δανείων και συχνά ελάχιστα γνωστών έργων από το γαλλικό κράτος, αλλά δεν έχει ακόμη εγκαινιαστεί. Αλλά αν ο κατάλογος είναι ένδειξη, είναι σε καλό δρόμο για την επιτυχία.

The worst trend — museum exhibitions without a curator: το LACMA φέτος παρουσίασε 2: μια τετραήμερη “pop-up” έκθεση τον Ιούλιο με ένα μουσικό βίντεο 9 λεπτών από τον σκηνοθέτη – καλλιτέχνη Steve McQueen και τον ποπ σταρ Kanye West, και το εντυπωσιακό “Δωμάτιο Βροχής” από την Λονδρέζικη εταιρεία σχεδιασμού Random International.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ