Η Ελλάδα στις 10 πιο υγιείς χώρες του κόσμου
Καλά Νέα

Η Ελλάδα στις 10 πιο υγιείς χώρες του κόσμου

Ο καθένας μπορεί να προσπαθεί να είναι υγιής με συχνή άσκηση και ισορροπημένη διατροφή αλλά τι είναι αυτό που κάνει ένα άτομο να ζήσει μέχρι τα 90; Μια έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά από τις 10 πιο υγιείς χώρες στον κόσμο. Οι χώρες επελέγησαν βάση της έρευνας του Σαμίρ Μπέτσιτς και της ομάδας του με βάση παγκόσμια δεδομένα για το προσδόκιμο ζωής και τα αποτελέσματα της υγείας.

1. Μονακό

Monaco

Οι πολίτες του Μονακό απολαμβάνουν ένα προβλεπόμενο προσδόκιμο ζωής των 89.63. Η πλειοψηφία έχει πρόσβαση σε βιολογικά τρόφιμα και υγιεινά γεύματα. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει συνταξιοδοτηθεί, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στρες.

2. Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες έχουν ένα προσδόκιμο ζωής 84,19 και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διατροφή τους. Οι Ιάπωνες τρώνε άφθονο φρέσκο ​​ψάρι, λαχανικά, πράσινο τσάι και φύκια, τα οποία είναι πλούσια σε ιώδιο. Επιπλέον, καταναλώνουν μικρές μερίδες φαγητού.

3. Σιγκαπούρη

singapore1

Η Σιγκαπούρη είναι γνωστή για τους άκαμπτους κανόνες και τους κανονισμούς για τη διατήρηση του περιβάλλοντός. Η κυβέρνηση είναι γνωστή για την προώθηση ένας καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος μέσω της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού και των νόμων. Το προσδόκιμο ζωής στη Σιγκαπούρη είναι 84.07.

4. Ισπανία

spain

Τα αγαπημένα ισπανικά tapas έχουν γίνει δημοφιλή σε χώρες σε όλο τον κόσμο και αυτά τα μικρά γεύματα έχουν συμβάλλει στο να κρατούν τους ανθρώπους της Ισπανίας λεπτούς και σε καλή υγεία. Επιπλέον, οι Ισπανοί απολαμβάνουν την καθημερινή «σιέστα» ή ένα δίωρο υπνάκο το μεσημέρι, η οποία είναι γνωστή για τη μείωση των επιπέδων στρες και βοηθά να κρατήσει το προσδόκιμο ζωής τους σε υψηλά επίπεδα 83.12.

5. Ελλάδα

Athens_16

Η διατροφή των Ελλήνων με ελαιόλαδο, ψάρια και τα φρέσκα λαχανικά ενέπνευσε τη μεσογειακή διατροφή που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ακολουθούν για την καλή υγεία της καρδιάς. Το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων φτάνει στο 82.98 χάρη στη διατροφή τους και τη συνολική τακτική σωματική άσκηση.

6. Ανδόρα

andorra

Βρίσκεται μεταξύ της Γαλλίας και της Ισπανίας. Οι άνθρωποι της Ανδόρας αναμένεται να ζήσουν ως τα 82.58 και να τρέφονται κυρίως με μεσογειακή διατροφή.

7. Ελβετία

switzerland

Οι Ελβετοί έχουν προσδόκιμο ζωής 82.28. Οι άνθρωποι της Ελβετίας είναι ενεργοί και να επωφελούνται από την όμορφη θέση τους στις Άλπεις. Κάνουν σκι, πεζοπορία, ποδηλασία και ορειβασία όλο το χρόνο.

8. Αυστραλία

Australia

Λόγω της απομακρυσμένης θέσης τους, η εισαγωγή τροφών είναι πάρα πολύ ακριβή. Έτσι, οι περισσότεροι τρώνε τοπικά, φυσικά τρόφιμα που καλλιεργούνται στη χώρα τους. Με μέσο όρο το προσδόκιμο ζωής των 81.98, η αυστραλιανή κουλτούρα είναι συνυφασμένη με αθλήματα όπως σέρφινγκ, ράγκμπι, κολύμβηση, ποδηλασία και πεζοπορία.

9. Ιταλία

venice-santa-maria-della-salute-1920x1080

Με το προσδόκιμο ζωής των 81.95, οι Ιταλοί τρέφονται με μεσογειακή διατροφή. Γνωρίζουν επίσης πώς να χαλαρώνουν με ένα ποτήρι καλό, κόκκινο κρασί που η έρευνα δείχνει πως είναι καλό για την καρδιά.

10. Γαλλία

france_ss2

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για τα τυριά τους, τα γλυκά και το κρασί, αλλά όλα γίνονται σχετικά με μετριοπάθεια. Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για τις μικρές μερίδες και τα καλά ισορροπημένα γεύματα, τα οποία διατηρούν το προσδόκιμο ζωής τους σε υψηλά επίπεδα 81.56.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ