Εταιρεία με Έλληνα Πρόεδρο ανάμεσα στις πιο καινοτόμες του κόσμου
Καλά Νέα

Εταιρεία με Έλληνα Πρόεδρο ανάμεσα στις πιο καινοτόμες του κόσμου

Το Thomson Reuters δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις 100 πιο καινοτόμες εταιρείες του κόσμου.

Στη λίστα περιλαμβάνονται γνωστές εταιρείες, όπως η Apple, η Microsoft, η Amazon, η Sony και πολλές άλλες. Ανάμεσα τους βρίσκεται και μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, αλλά με Πρόεδρο έναν Έλληνα. Είναι η πέμπτη χρονιά δημοσίευσης της συγκεκριμένης λίστας και η πέμπτη επίσης φορά που η εταιρεία υπό την προεδρία του Έλληνα βρίσκεται σε περίοπτη θέση.

Η μεθοδολογία της Thomson Reuters για να καταλήξει στα αποτελέσματα είναι οι αναλύσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των δημοσιεύσεων με βάση τέσσερα βασικά κριτήρια: τον όγκο, την επιτυχία, την παρουσία ανά τον κόσμο και την επιρροή που έχουν οι εταιρείες.

Η Dow Chemical Company ιδρύθηκε το 1897 και εδρεύει στο Midland, Μίσιγκαν. Πρόκειται για μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στις διασταυρώσεις της φυσικής, υλικών, πολυμερών και βιολογικών επιστημών με ετήσιες πωλήσεις το 2014 άνω των $ 58 δις. Διαθέτει πάνω από 5.000 προϊόντα που κατασκευάζονται σε 197 τοποθεσίες σε 36 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο Προέδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ανδρέας Λιβέρης.

Ο Λιβέρης υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Dow από το Φεβρουάριο του 2004 και Διευθύνων Σύμβουλος από τον Νοέμβριο του 2004. Εξελέγη ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου την 1 Απριλίου 2006.

Δείτε όλη τη λίστα στην Thomson Reuters

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ