Οι Έλληνες που έπαιξαν σε ταινίες του James Bond
Καλά Νέα

Οι Έλληνες που έπαιξαν σε ταινίες του James Bond

Οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ έχουν εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Φυσικά, δεν λείπουν οι Έλληνες ηθοποιοί που έχουν δώσει το στίγμα τους μέσω της συμμετοχής τους σε κάποια από τις περιπέτειες του θρυλικού πράκτορα 007.

ΝΤΕΙΒ ΜΠΑΤΙΣΤΑ

BAUTISTA BOND

O Ντέιβ Μπατίστα ενσαρκώνει τον “κακό” Mr Hinx στην 24η ταινία του πράκτορα 007, “Spectre” και τους βλέπουμε σε ένα κυνηγητό με αυτοκίνητα στα δρομάκια της Ρώμης. Ο Ντέιβ είναι ένας παγκοσμίου φήμης ηθοποιός, έξι φορές πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρεών Βαρών (WWE) και επαγγελματίας μαχητής στις Μικτές Πολεμικές Τέχνες (MMA).

“Όταν γνώρισα τον Σαμ Μέντες, τον σκηνοθέτη, τον ρώτησα μόνο 2 πράγματα. Αν ο Mr Hinx ήταν κακός, η απάντηση ήταν θετική. Μετά ρώτησα αν ο Mr Hinx είναι έξυπνος και απάντησε πολύ. Αυτό μου αρέσει για τον ρόλο μου. Είναι καλοντυμένος και με καλούς τρόπους. Δεν είμαι εκεί απλά για να παλεύω με ανθρώπους. Έχει αίσθηση του χιούμορ!” τονίζει ο Μπατίστα.

SIMON KASSIANIDES

kassianidesΟ ρόλος του ως ο κακός Yusuf στην 22η ταινία του James Bond, Quantum of Solace ήταν από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του ελληνικής καταγωγής ηθοποιού Simon Kassianides.

“Κατά καιρούς είχα παίξει με επιτυχία τον “κακό”, τόσο στο σινεμά και στο θέατρο όσο και στη μικρή οθόνη. Πολλές φορές, όμως, είχα υποδυθεί και το ρομαντικό εραστή. Και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα ήταν εξίσου ωραίο και πειστικό. Οι υπεύθυνοι της ταινίας αναζητούσαν έναν ηθοποιό που θα μπορούσε να κάνει εύκολα αυτή την εναλλαγή “καλού – κακού” με φυσικότητα, χωρίς πίεση και υπερπροσπάθεια. Τους άρεσα κι έτσι η συνεργασία αυτή έγινε πραγματικότητα” δήλωσε ο ηθοποιός.

ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

sotiropoulou bond

Η Τόνια Σωτηροπούλου έγινε στο “Skyfall” η πρώτη Ελληνίδα Bond girl. Εγκατέλειψε την Ελλάδα το 2008 για να κυνηγήσει το όνειρο της ηθοποιίας. Μόλις τέσσερα χρόνια μετά κατάφερε να γίνει το κορίτσι του James Bond στη συνέχεια της σειράς ταινιών του πράκτορα 007 «Skyfall». Ο πράκτορας 007 υπέκυψε τελικά στην ελληνική γοητεία.

“Ο Ντάνιελ είναι καλός, αστείος, ένας κανονικός άνθρωπος και ήταν η πιο χαλαρή εμπειρία γυρίσματος που είχα μέχρι στιγμής. Γελούσαμε για την ερωτική σκηνή και του έλεγα τι ωραία, θα με κρατάς για 2 ώρες!” δήλωσε η Ελληνίδα ηθοποιός.

ΤΕΛΛΥ ΣΑΒΑΛΑΣ

savallas

Ο Τέλλυ Σαβάλας ενσάρκωσε τον σουπερ κακό Ernst Stavro Blofeld στην ταινία του James Bond, On Her Majesty’s Secret Service (1969). Ο Ernst είναι μία ιδιοφυΐα που θέλει να γίνει κυρίαρχος του πλανήτη και αποτελεί βασικό εχθρό του James Bond. Είναι επικεφαλής της παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης SPECTRE.

Γεννήθηκε ως Αριστοτέλης Σαβάλας στο Γκάρντεν Σίτυ της Νέας Υόρκης και ήταν το δεύτερο παιδί από τα πέντε του Νίκου και της Χριστίνας Τσαβαλά, Ελλήνων μεταναστών, με καταγωγή από τη Λακωνία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ