Δεύτερη στον κόσμο η ομάδα της Νομικής Αθηνών
Καλά Νέα

Δεύτερη στον κόσμο η ομάδα της Νομικής Αθηνών

Τη δεύτερη θέση στον κόσμο κατέκτησε η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «Manfred Lachs 2015».

Η ομάδα της Νομικής Αθηνών αφού πρώτα απέκλεισε την πρωταθλήτρια Αφρικής αντιμετώπισε την ομάδα του Πανεπιστημίου του Mississippi στον τελικό του διαγωνισμού που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώπιον τριών Δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Εκτός από τη δεύτερη θέση η Νομική Αθηνών είχε ακόμη μια διάκριση καθώς ο προπτυχιακός φοιτητής Αθανάσιος Πλεξίδας, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αγορητής του διαγωνισμού παγκοσμίως.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι οι προπτυχιακές φοιτήτριες Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος και η προπτυχιακή φοιτήτρια Νίκη Κουρή.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το International Institute of Space Law και σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το European Centre of Space Law (ECSL). Το θέμα της φετινής χρονιάς αφορούσε την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο έξω – ατμοσφαιρικό διάστημα και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της σύγκρουσης με τη Γη διαστημικών αντικειμένων.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ