Μία Ελληνίδα στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ
Καλά Νέα

Μία Ελληνίδα στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ

Η Ρένα Μπίζιου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Σαν Αντόνιο είναι μεταξύ των νεοεκλεγέντων τακτικών μελών της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ.

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής, πρώην Ινστιτούτο Ιατρικής, ανακοίνωσε την εκλογή των 70 τακτικών μελών και 10 διεθνών μελών κατά την ετήσια σύνοδό της. Η συγκεκριμένη θέση θεωρείται μία από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις στους τομείς της υγείας και της ιατρικής και αναγνωρίζει τα άτομα που έχουν επιδείξει εξαιρετική επαγγελματική επιτυχία και έχουν κάνει τη διαφορά στους τομείς τους.

“Τα νεοεκλεγέντα μέλη μας αποτελούν τους πιο λαμπρούς, πιο ισχυρούς, και παθιασμένους ανθρώπους στον τομέα της υγείας, της επιστήμης, της ιατρικής διεθνώς”, δήλωσε ο Πρόεδρος Βίκτορ J. Dzau. «Είναι στην κορυφή του τομέα τους και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν. Η τεχνογνωσία που θα φέρουν στον οργανισμό μας θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις πιο πιεστικές προκλήσεις που αφορούν την υγεία του σήμερα. Είναι προνόμιό μου να καλωσορίσω αυτές τις εξέχουσες προσωπικότητες της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής».

Ποια είναι η Ρένα Μπίζιου

Η Ρένα Μπίζιου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Σαν Αντόνιο. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (Amherst), συνέχισε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, και εξειδικεύθηκε στη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Massachusetts Institute of Technology. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την κυτταρική και τη μηχανική των ιστών, την αναγέννηση των ιστών, τα βιοϋλικά και τη βιοσυμβατότητα.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ