Οι 6 πλουσιότεροι Έλληνες των ΗΠΑ για το 2015
Καλά Νέα

Οι 6 πλουσιότεροι Έλληνες των ΗΠΑ για το 2015

Το περιοδικό Forbes εξέδωσε τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους στις ΗΠΑ για το 2015. Ανάμεσα στους 400 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ είναι και 6 ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες, που η συνολική τους περιουσία ανέρχεται στα 17,2 δις δολάρια. Στην αντίστοιχη λίστα του 2014 αν και υπήρχαν 7 Έλληνες επιχειρηματίες, η συνολική τους περιουσία ήταν κατά μισό περίπου δις δολάρια μικρότερη και ανερχόταν στα 16,68 δις δολάρια.

Για μια ακόμη φορά ο Μπιλ Γκέιτς φιγουράρει πρώτος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Ο συνιδρυτής της Microsoft καταλαμβάνει την πρώτη θέση για 22η συνεχόμενη χρονιά με 72 δις προσωπική περιουσία. Ο επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ καταλαμβάνει φέτος, για μια ακόμη φορά, τη δεύτερη θέση, με περιουσία που ανέρχεται στα 62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε ποιοι είναι οι 6 πλουσιότεροι Έλληνες των ΗΠΑ:

1.ΤΖΙΜ ΝΤΕΙΒΙΣ

davis_b

Ο πρώτος ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας και πλουσιότερος Έλληνας της Αμερικής βρίσκεται στη θέση 124, ενώ πέρσι βρισκόταν στη θέση 173. Η περιουσία του ανέρχεται στα 4,4 δις δολάρια, δηλαδή 1,2 δις πλουσιότερος από πέρσι. Ο Τζίμ Ντέιβις είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας υποδημάτων New Balance.  Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα και γεννήθηκε το 1943 στην Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζιμ Ντέιβις εδώ.

2. ΤΖΟΝ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗΣ

catsimatidis

Στη θέση 182 συναντάμε τον Τζον Κατσιματίδη. Ενώ στη λίστα του 2014 βρισκόταν στη θέση 280. Η περιουσία του Τζον Κατσιματίδη, που μεγάλωσε σε μία φτωχή συνοικία του Χάρλεμ, είναι 3,4 δις δολάρια, 1,1 δις περισσότερα από πέρσι. Ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρίες Real Estate.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζον Κατσιματίδη εδώ.

3. ΤΖΟΝ ΠΟΛ ΝΤΕΤΖΟΡΙΑ

DeJoria16

Στην θέση 234 της λίστας βρίσκεται ο Ελληνοιταλός Τζον Πολ Ντετζόρια, με περιουσία που αγγίζει τα 2,8 δις δολάρια εμφανίζοντας μια πτώση σε σχέση με την περασμένη χρονιά που διέθετε 3,2 δις δολάρια και βρισκόταν στην 179η θέση. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Μάλιστα πριν χτίσει την αυτοκρατορία του, ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητο του.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τζον Πολ Ντετζόρια εδώ.

4. ΝΤΙΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

metropoulos-b

Στη θέση 279 ενώ πέρσι βρισκόταν στη θέση 318, βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος με περιουσία 2,4 δις δολάρια, πλουσιότερος από πέρσι κατά 0,3 δις δολάρια. Η οικογένεια του έφυγε από την Ελλάδα για την Αμερική, όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο  Babson College στην Μασσαχουσέτη, ένα από τα κορυφαία κολέγια στον κόσμο στον τομέα των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ντιν Μητρόπουλο εδώ.

5. ΜΑΙΚΛ ΖΑΧΑΡΗΣ

JAHARIS_Michael

Στη θέση 307 με περιουσία 2,2 δις δολάρια, βρίσκεται ο Μάικλ Ζάχαρης. Πέρσι βρισκόταν στη θέση 290 με περιουσία 2,2 δις. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, το απέκτησε μέσα από την πώληση της επιτυχημένης φαρμακοβιομηχανίας του Kos Pharmaceuticals το 2006, έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα για τον Μάικλ Ζάχαρη εδώ.

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

george-argyros

Στη θέση 342 συναντάμε τον Γιώργο Αργυρό με περιουσία που αγγίζει τα 2 δις δολάρια. Δεν παρουσίασε αύξηση ούτε μείωση στην περιουσία του από πέρσι που βρισκόταν όμως στη θέση 321. Ασχολείται με το real estate και επενδύσεις και είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.

Δείτε επίσης:

Forbes: Επτά Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους της Αμερικής

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ