Travel and leisure: Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία 25 “ταξίδια ζωής”
Καλά Νέα

Travel and leisure: Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία 25 “ταξίδια ζωής”

Το ταξιδιωτικό site Travel and Leisure δημοσίευσε τη λίστα με τα 25 μέρη στα οποία θα κάνετε το «ταξίδι της ζωής σας». Πρόκειται για 25 μέρη ανά τον πλανήτη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωής του.Ταξίδια όπως «η εξερεύνηση της “χαμένης πόλης” της Πέτρας της Ιορδανίας, ένα σαφάρι στη Ζάμπια, μια κρουαζιέρα στην Ανταρκτική δεν είναι συνηθισμένα ταξίδια, που έχει κανείς την ευκαιρία να κάνει συχνά, γι” αυτόν τον λόγο χαρακτηρίζονται ως «ταξίδια ζωής». Ένα ελληνικό κυκλαδίτικο νησί βρίσκεται πρώτο στη λίστα και μάλιστα οι συντάκτες το περιγράφουν ως το μόνο μέρος στον κόσμο που θα μπορούσε να τα βγάζει πέρα μόνο με την ομορφιά του, αν υπήρχε κάτι τέτοιο. Δεν είναι άλλο από την μαγευτική Σαντορίνη!

Διαβάστε τη λίστα με τα 25 ταξίδια ζωής:

1. Σαντορίνη

«Αν υπήρχε ένα μέρος στον κόσμο που θα μπορούσε να τα βγάζει πέρα μόνο με την ομορφιά του, αυτό θα ήταν σίγουρα το συγκεκριμένο ελληνικό νησί. Κατάλευκα υπόσκαφα σπίτια, περικυκλωμένα με μπουκαμβίλιες, δίπλα σε εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους, ξεχύνονται στο χείλος του κρατήρα ενός αρχαίου ηφαιστείου. Το ηλιοβασίλεμα, η θάλασσα μέχρι την Κρήτη παίρνει μια πορτοκαλί λαμπερή απόχρωση. Επίσης, η Σαντορίνη διαθέτει έναν πλούτο αντιθέσεων: εκπληκτικά κρασιά, μαύρες αμμώδεις παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο οικισμός του Ακρωτηρίου ο οποίος συχνά αναφέρεται ως «Μινωική Πομπηία».

2. Μαρακές

Την τελευταία δεκαετία, η Κόκκινη Πόλη έχει μετατραπεί στην πρωτεύουσα της μόδας του Μαρόκου με υπερπολυτελή ξενοδοχεία και καταστήματα.

3. Γκαλάπαγκος

Τα νησιά Γκαλάπαγκος δελεάζουν ταξιδιώτες να κάνουν ένα ταξίδια 600 μιλίων στον Ειρηνικό. Που αλλού μπορείτε να δείτε εάν θαλάσσιο ιγκουάνα ή την πλούσια μοναδική φύση που διαθέτουν;

4. Κέιπ Τάουν

Με τις όμορφες παραλίες και τα βουνά, συνδυάζει μοναδικά την άγρια ομορφιά με την κομψότητα.

5. Προβηγκία

Αυτή η περιοχή της Γαλλίας είναι γεμάτη με χωράφια λεβάντας, μικρά χωριά ψαράδων, ερείπια της Ρωμαικής εποχής και τόσα γραφικά κομμάτια για να απαθανατίσετε με τη φωτογραφική σας μηχανή.

6. Αίγυπτος

Ένα ταξίδι στα θαύματα της Αρχαίας Αιγύπτου ξεκινά 14 μίλια έξω από το Κάιρο, με μια επίσκεψη στις Πυραμίδας της Γκίζας.

7. Μιανμάρ

Πρόκειται για μια χώρα που θα σας δώσει τη μοναδική ευκαιρία να δείτε πως ήταν πραγματικά η Ασία πριν εκσυχρονιστεί.

8. Πέτρα, Ιορδανία

Μετά την εμφάνιση της «χαμένης πόλης» στα ταξίδια του Ιντιάνα Τζόουνς, η τουριστική κίνηση αυξήθηκε δραματικά, ενώ πριν μόλις μερικές χιλιάδες τουρίστες έκαναν αυτό το ταξίδι. Σήμερα περισσότεροι από μισό εκατομμύριο επισκέπτονται την Πέτρα κάθε χρόνο.

9. Ζάμπια

Η Ζάμπια είναι ο ιδανικός προορισμός για σαφάρι.

10. Τόκιο

Όταν μιλάμε για Ασιατικές μεγαλουπόλεις, τότε το Τόκιο ξεπερνά όλες τις άλλες. Λίγες πόλεις μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από 80.000 εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, νυχτερινή ζωή και πολυκαταστήματα, όλα σε συνδυασμό με το πολιτιστικό backround.

11. Λίμνη Κόμο, Ιταλία

Οι διάσημοι κάτοικοι όπως ο Τζωρτζ Κλούνει και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, έχουν αναγάγει το Κόμο, στην πιο σαγηνευτική λίμνη της Ιταλίας.

12. Μπουτάν

Ξεκίνησε να δέχεται επισκέπτες από το 1974, όμως τα μοναδικά τοπία του και οι βουδιστικοί ναοί άρχισαν μόλις πριν από 10 χρόνια να ελκύουν επισκέπτες που αποζητούν πολυτέλεια στις διακοπές τους.

13. Μοντάνα, ΗΠΑ

Η άγρια φύση προσφέρεται για κάθε είδους φυσιολάτρη

14. Μπαλί

Το Μπαλί είναι ένα από τα 17.500 νησιά στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας και ξεχωρίζει από τα εξίσου όμορφα γειτονικά νησάκια, για την πολυτέλεια, την κουλτούρα και τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία.

15. Νέα Ζηλανδία

Είναι γνωστή για τα αμπέλια και τις δραστηριότητες, όμως προσφέρει και άλλες απολαύσεις.

16. Ρατζαστάν, Ινδία

Ένα μαγικό μέρος με παλάτια και ναούς

17. Petit St Vincent, Καραϊβική

Εξαιρετικά δημοφιλές στους ιδιοκτήτες ιστιοπλοϊκών, όμως ο μαζικός τουρισμός δεν το έχει αγγίξει ακόμα. Θα βρείτε επίσης ένα από τα πιο εικονικά ξενοδοχεία της Καραϊβικής, ένα μέρος που θα σας κάνει να «απομονωθείτε».

18. Νάπα, Καλιφόρνια

Είναι δύσκολο να μην σας εντυπωσιάσουν οι γραφικοί λόφοι της κοιλάδας της Νάπα, μία μόλις ώρα μακριά από το Σαν Φρανσίσκο.

19. Ακτή Αμάλφι

Εντυπωσιακές απόκρημνες ακτές, λόγοι, πράσινες κοιλάδες, φρέσκα θαλασσινά, η ομορφιά της Ακτής Αμάλφι είναι επική

20. Νησιά Πάσχα

Πολύ δύσκολα θα βρείτε πιο απομονωμένο μέρος, καθώς βρίσκεται 2237 μίλια μακριά από την Χιλή. Εδώ θα δείτε ένα από τα πιο μυστηριώδη θαύματα του κόσμου, τα τεράστια αγάλματα που σκαλίστηκαν σε μία μόνο πέτρα.

21. Κωνσταντινούπολη

Μια πλούσια σε πολιτισμό πόλη, με τον Βόσπορο να προσελκύει τη νέα γενιά τουριστών

22. Αγία Πετρούπολη

Αυτή η πόλη του 18ου αιώνα χτίστηκε από τους καλύτερους Ιταλούς αρχιτέκτονες και Γάλλους γλύπτες. Σήμερα, οι μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, τα αρχοντικά και τα παλάτια θα σας μαγέψουν

23. Ιρλανδία

Η ακτές της έχουν μια άγρια ανεπιτήδευτη ομορφιά

24. Παταγονία

Ήταν πάντα η γη των εξερευνητών, των εξόριστων και των παρανόμων.

25. Ανταρκτική

Είναι το πιο κρύο, άγριο μέρος στον κόσμο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ