Ένα ελληνικό νησί στην κορυφή του κόσμου
Καλά Νέα

Ένα ελληνικό νησί στην κορυφή του κόσμου

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα US news δημοσίευσε τη λίστα με τα ομορφότερα νησιά του κόσμου. Οι επισκέπτες και οι ειδικοί συνεργάτες της ιστοσελίδας είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν και να αναδείξουν τα κορυφαία νησιά. Απομόνωση, εντυπωσιακές παραλίες, φύση είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα νησιά. Ομορφότερο νησί δεν αναδείχθηκε ούτε η Χαβάη, ούτε οι εξωτικές Μαλδίβες, όπως θα ανέμενε κανείς. Ένα ελληνικό νησί κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ η λίστα περιλαμβάνει άλλα δύο ελληνικά νησιά, σε σύνολο 16 συνολικά προορισμών ανά τον πλανήτη.

Η Σαντορίνη λοιπόν αναδείχτηκε από τους Αμερικανούς ως το ομορφότερο νησί στον κόσμο! Στην 9η θέση της λίστας ψηφίστηκε η Μύκονος και στην 13η η όμορφη Κρήτη.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα 16 νησιά: 

1. Σαντορίνη

Αυτός ο ιδανικός προορισμός για τον μήνα του μέλιτος, προσελκύει κάθε είδους επισκέπτη. Οι λάτρεις της παραλίας μπορούν να επιλέξουν μια όμορφη παραλία, οι λάτρεις του φαγητού να απολαύσουν μοναδικές μεσογειακές γεύσεις ενώ όσοι λατρεύουν την Ιστορία μπορούν να εξερευνήσουν το νησί.

2. Μπόρα Μπόρα

Σας προσφέρουν την ευκαιρία να απολαύσετε τις παραλίες με λευκή άμμο και τη θέα στον τυρκουάζ Ειρηνικό.

3. Σαιντ Κιτς και Νέβις

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι προσελκύουν πολλούς διάσημους επισκέπτες. Ποιον δεν θα ήθελε να ξαπλώσει σε πανέμορφες παραλίες μπροστά από το αρχαίο οχυρό του Brimstone; Αποτελεί την αυθεντική εμπειρία της Καραϊβικής.

4. Μαλδίβες

Αυτά τα μικρά νησάκια στον Ινδικό Ωκεανό σας προσφέρουν απομόνωση, μπορείτε να κάνετε καταδύσεις στους κοραλλιογενείς υφάλους ή να απολαύσετε τα ηλιοβασιλέματα από το πολυτελές ξενοδοχείο σας.

5. Σαιν Μαρτέν

Αυτό το νησί είναι μισό Γαλλικό, μισό Ολλανδικό και σας προσφέρει κάθε είδους δραστηριότητα.

6. Νησιά Κέιμαν

Είτε αναζητάτε μια καινούργια περιπέτεια είτε ηρεμία, αυτά τα 3 νησιά κοντά στη Τζαμάικα έχουν τα πάντα που μπορεί να θέλετε στις διακοπές σας.

7. Φίτζι

Το σκηνικό είναι φανταστικό. Από τις αμμουδιές μέχρι τα ηφαιστειογενή βουνά, σίγουρα ότι κάνετε θα σας μείνει αξέχαστο.

8. Μάουι

Το Μάουι κερδίζει όλους τους υπόλοιπους προορισμούς στη Χαβάη. Εντυπωσιακά ξενοδοχεία, περιπετειώδεις δραστηριότητες, φανταστικά τοπία όλα σε ένα ένα μέρος. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει μια μέρα στην κόκκινη παραλία στο Kaihalulu.

9. Μύκονος

Η Μύκονος είναι σαν το ξέφρενο αδερφάκι της Σαντορίνης. Το ελληνικό νησί όπου μπορείτε να διασκεδάσετε 24 ώρες την ημέρα. Φυσικά υπάρχει και η ήρεμη πλευρά του νησιού.

10. Μπαλί

Με τα εντυπωσιακά βουνά και τις παγόδες, δεν αποτελεί έκπληξη ότι Bali σημαίνει παράδεισος. Σε αυτό το νησί μπορείτε να επισκεφθείτε αρχαίους ναούς ή απλά να χαλαρώσετε σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο.

11. Καουάι

Είναι το παλαιότερο και πιο άγριο αρχιπέλαγος της Χαβάη. Όσοι αναζητούν την περιπέτεια, βρήκαν τον ιδανικό προορισμό.

12. Σεϋχέλλες

Μπορεί να μην έχουν την πολυτελή φήμη των Μαλδίβων αλλά οι Σεϋχέλλες έχουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Εντυπωσιακές παραλίες, ήρεμα νερά και γιγαντιές χελώνες συνθέτουν το σκηνικό.

13. Κρήτη

Με τα αυθεντικά της εστιατόρια, τα παραθαλάσσια χωριά και το εξαιρετικό κλίμα, η Κρήτη είναι αγαπημένος προορισμός των τουριστών. Για μια δόση Ιστορίας, επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που δίνουν ζωή στην ιστορία του νησιού.

14. Χαβάη

Παραλίες με μαύρη άμμο και πλούσια τροπικά δάση αλλά και το ενεργό ηφαίστειο Kilauea θα σας κερδίσουν αμέσως.

15. Ανγκουίλα

Είναι ένα απομονωμένο νησί που θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.

16. Γκαλαπάγκος

Δεν θα σας απογοητεύσει, τεράστιες χελώνες και περίεργα πουλιά θα σας αφήσουν «με το στόμα ανοιχτό». Δε είναι ένας τυπικός προορισμός, αλλά είναι σίγουρα ένας προορισμός που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ