Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την “Άρτεμη από τη θάλασσα”
Καλά Νέα

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την “Άρτεμη από τη θάλασσα”

Το Αθέατο Μουσείο, η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, παρουσιάζει την «Άρτεμη από τη θάλασσα».

Μετά από το «δαχτυλίδι του Θησέα», και την «Αιγύπτια γάτα Μίου», το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί την «Άρτεμη από τη θάλασσα». Πρόκειται για το χάλκινο αγαλμάτιο Άρτεμης του τέλους του 4ου αι. π.Χ., που ανασύρθηκε από το βυθό στα ανοιχτά της Μυκόνου το Μάιο του 1959 και φυλάσσεται από τότε στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η χάλκινη θεά, η σεβαστή παρθένος, η κυρίαρχος των άγριων ζώων, προστάτης της άγριας φύσης, της γονιμότητας, των βρεφών, των κορών, του βίου των γυναικών – με τις χαρές και τους πόνους του, αναδύθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ. 34) και θα παραμείνει εκεί ως τις 19 Ιουλίου.

Στις 24 Μαΐου και 7 Ιουνίου (ημέρα Κυριακή) και στις 12 και 19 Ιουνίου (ημέρα Παρασκευή) ώρα 12.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τα θαυμάσια εκείνα ευρήματα, που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να αναδυθούν από την ασφαλή τους αφάνεια στο φως.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Παναγιωτης Καγιάς

    Παρουσιάζεται το αγαλματίδιο μόνιμα? Στο μουσείο υπάρχειάλλο άγαλμα της Αρτεμης?

    Ευχαριστώ


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ