Ο Γιώργος Λάνθιμος στις Κάννες με τη νέα του ταινία “The lobster”
Καλά Νέα

Ο Γιώργος Λάνθιμος στις Κάννες με τη νέα του ταινία “The lobster”

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα διεκδικήσει με την ταινία του «The Lobster» τον Χρυσό Φοίνικα, στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 13 έως 24 Μαΐου. Είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γ. Λάνθιμου.

Το σενάριο της ταινίας, που θα διαγωνισθεί ανάμεσα σε 15 άλλες, υπογράφουν ο ίδιος ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίπππου.

Θυμίζουμε πως το σχέδιο για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Lobster», βραβεύτηκε στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφου του Ρότερνταμ. Το βραβείο «ARTE», που απέσπασε το νέο σχέδιο του Έλληνα κινηματογραφιστή στο Ρότερνταμ, συνοδεύτηκε από ποσό ύψους 7.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, σε ένα μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο, όπου είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος.

Το «The Lobster» είναι μια διεθνής συμπαραγωγή και στο καστ συμμετέχουν οι Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Whishaw, Olivia Colman, Léa Seydoux και η Αγγελική Παπούλια.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ