3 ελληνικά νησιά που αξίζουν την προσοχή σας
Καλά Νέα

3 ελληνικά νησιά που αξίζουν την προσοχή σας

Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός. Ανάμεσα στα 6000 νησιά, μερικά έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη, ενώ άλλα δεν έχουν τύχει της αναγνώρισης που τους αξίζει τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους ίδιους τους Έλληνες. Το Aluxurytravelblog.com ξεχωρίζει 3 προορισμούς που αξίζουν να μπουν στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη.

1. Λήμνος

Σύμφωνα με τη Μυθολογία, ο Ήφαιστος είχε το σιδηρουργείο του στο νησί και έμαθε στους ντόπιους την τέχνη της επεξεργασίας χαλκού. Το νησί βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν απομονωμένες και ήσυχες αποδράσεις. Είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, με εντυπωσιακά τοπία, προστατευμένους κόλπους, μικρούς λόφους και μια ποικιλία από παραλίες. Η πρωτεύουσα, Μύρινα, είναι δίπλα στη θάλασσα, με μικρά πλακόστρωτα δρομάκια, πέτρινα αρχοντικά και κάστρα. Επισκεφθείτε τις λίμνες, τους καταρράκτες και ο προϊστορικός οικισμός Πολιόχνη, η οποία είναι η αρχαιότερη νεολιθική πόλη στην Ευρώπη.

2. Λειψοί

Οι Λειψοί είναι μια συστάδα μικρών νησιών στο νοτιο-ανατολικό Αιγαίο κοντά στην Πάτμο και τη Λέρο. Οι Λειψοί είναι ένα μικρό καταφύγιο για εκείνους που ψάχνουν για τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα, αλλά μακριά από πολυσύχναστες τοποθεσίες. Η πρωτεύουσα του νησιού, Λειψοί, προσφέρει διαμονή σε ξενοδοχείο και ποικιλία τοπικών προϊόντων, αξίζει να δοκιμάσετε, το θυμαρίσιο μέλι, το τυρί και το κρασί.  Οι γυναίκες του νησιού πωλούν επίσης χειροποίητα υφάσματα. Περιηγηθείτε στις εκκλησίες και τα μοναστήρια, χαλαρώστε στις πηγές  ή να εξερευνήστε μερικά ενδιαφέροντα σπήλαια όπως ο Οντάς. Το νησί προσφέρει μικρά λιθόστρωτα μονοπάτια για πεζοπορία και αμμώδεις παραλίες για χαλάρωση.

3. Κάσος

Φωτογραφία του Ιωσήφ Παπαδόπουλου – Photograph by Iosif Papadopoulos

Βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά νησιά της Κρήτης και της Καρπάθου. Το τοπίο είναι ορεινό και βραχώδες και προσφέρει σπάνια αγριολούλουδα και είδη πουλιών. Το νησί έχει πλούσια ιστορία και μεγάλη ναυτική παράδοση. Ως αποτέλεσμα, η οικιστική αρχιτεκτονική ακολουθεί την κλασική διάταξη των καπετανόσπιτων με λευκό εξωτερικό και χρωματιστά παράθυρα με ψηλά ταβάνια. Ανακαλύψτε εξωτικές και άγριες περιοχές και να γευτείτε τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ