SuppArting students: Καλλιτέχνες ενώνονται για τους υποσιτιζόμενους μαθητές
Καλά Νέα

SuppArting students: Καλλιτέχνες ενώνονται για τους υποσιτιζόμενους μαθητές

Το SuppARTing students είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία  καλλιτεχνών για να βοηθήσουν μαθητές που υποσιτίζονται μέσα από την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα.

Πρόκειται για μια ομάδα δημιουργών κυρίως από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η οποία θα ενώσει τις δυνάμεις της με καλλιτέχνες της ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να εκθέσουν τα έργα τους σε μία εβδομαδιαία έκθεση στη Ν.Υόρκη. Στόχος είναι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων να διατεθούν σε 300 μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που σιτίζονται ανεπαρκώς λόγω δυσχερής κατάστασης των οικογενειών τους.

Η ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες διαφόρων εικαστικών τεχνών, όπως ζωγραφική, ψηφιακή ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική,comics, φωτιστική τέχνη, wireframe art, κολάζ κ.α. Έως τώρα συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες ενώ η λίστα θα αυξηθεί και με άλλους επώνυμους και ανερχόμενους δημιουργούς.

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς βοήθησαν στο να εντοπιστούν οι 300 μαθητές από 25 δημοτικά σχολεία. Οι μαθητές αυτοί είναι συνήθως παιδιά από νεόπτωχες οικογένειες (με άνεργο ή άνεργους γονείς), χωρισμένων άνεργων γονέων, οικονομικών μεταναστών, παραμελημένων παιδιών, παιδιών με προβλήματα υγείας και άλλων δύσκολων περιπτώσεων. Στόχος είναι η βοήθεια για αυτούς τους μαθητές (παροχή κολατσιού) να είναι για όσο το δυνατό μεγαλύτερο διάστημα, που θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της έκθεσής που είναι προγραμματισμένη για τις 14-20  Μαΐου 2015.

Μια 5μελής ομάδα από Θεσσαλονίκη θα μεταβεί στην Ν. Υόρκη για την οργάνωση και τον συντονισμό της έκθεσης. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούν οι Έλληνες της ομογένειας αλλά και της Ελλάδος προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή είτε μέσω χορηγιών καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα, είτε μέσω αγοράς των έργων τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site suppartingstudents.com

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ