Πως οι Γάλλοι έδωσαν ζωή στον αρχαίο Έλληνα θεό Απόλλωνα
Καλά Νέα

Πως οι Γάλλοι έδωσαν ζωή στον αρχαίο Έλληνα θεό Απόλλωνα

Το νέο project μιας γαλλικής εταιρείας ψηφιακής τέχνης με όνομα «Golem x Apollo» δίνει ζωή στον αρχαίο Έλληνα Θεό Απόλλωνα. Οι νέες τεχνολογίες κάνουν τα εκθέματα και την τέχνη να ζωντανεύει στις μουσειακές εκθέσεις. Χωρίς υπερβολές, η εικονική πραγματικότητα σε εκθέματα και οι οθόνες αφής επιτρέπουν στους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν με την τέχνη με πολλαπλούς τρόπους.

Οι Γάλλοι χρησιμοποίησαν αρχαία γλυπτά και βίντεο για τη δημιουργία πρωτόγνωρων συναισθημάτων. Η εταιρεία με τη χρήση τεχνολογίας χαρτογράφησης προσώπου, έδωσε ζωή στο γλυπτό του Απόλλωνα, ένα από τα πιο σημαντικά και πολύπλοκα γλυπτά των Ολύμπιων θεών στην ελληνική Μυθολογία, δίνοντας στο γλυπτό συγκινητικό βλέμμα και αληθοφανείς εκφράσεις του προσώπου.

Ο Απόλλωνας στην αρχαία ελληνική Μυθολογία είναι Θεός του Φωτός, του Ήλιου της Γνώσης, της Τέχνης, έτσι οι δημιουργοί πειραματίστηκαν με διαφορετικές προβολές φωτός, με τις σκιές και τις λάμψεις.

Η εταιρεία BK I Digital Art είναι υπεύθυνη για το συγκεκριμένο έκθεμα. Είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τα εκθέματα μουσείων τέχνης στο εγγύς μέλλον.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ