USA Today: Έξι διαφορετικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ελλάδα
Καλά Νέα

USA Today: Έξι διαφορετικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ελλάδα

Συνήθως ένας τουρίστας μόλις φτάσει στην Ελλάδα επιλέγει να επισκεφτεί την Ακρόπολη, τους αρχαίους ναούς και τη Σαντορίνη. Το usatoday.com παρουσιάζει 6 λίγο πιο ασυνήθιστα πράγματα που πρέπει ένας τουρίστας να κάνει στη χώρα μας. Η Ακρόπολη και η Σαντορίνη φυσικά είναι στις προτεραιότητες ενός επισκέπτη, όμως υπάρχουν και άλλα μέρη και πράγματα που είναι εξίσου σημαντικά και αξίζουν τον κόπο, ειδικά όταν ο επισκέπτης θέλει να αποκτήσει την εμπειρία της χώρας, της ιστορίας της και των κατοίκων.

Δείτε τις 6 προτάσεις του usatoday:

1. Παλαμήδι – Ναύπλιο

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη. Ήταν η πρώτη Πρωτεύουσα της χώρας και είναι γεμάτη ιστορία. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου μπορείτε να δείτε το σημάδι της σφαίρας από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Το Παλαμήδι όμως ξεχωρίζει. Χτίστηκε από τους Βενετούς στις αρχές του 19ου αιώνα, είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Τα 999 σκαλιά που πρέπει να ανεβείτε, αξίζουν τον κόπο!

2. Το Μαντείο των Δελφών – Φωκίδα

Είναι ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι από την Αθήνα. Οι Δελφοί έχουν τόσο ιστορική όσο και πνευματική σημασία για την Αρχαία Ελλάδα. Ήταν το κέντρο λατρείας του θεού Απόλλωνα και οι κάτοικοι πήγαιναν για να λάβουν τους χρησμούς από το Μαντείο. Ο Ναός του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο θα σας εντυπωσιάσουν.

3. Οινοποιείο Αχάια Κλάους – Πάτρα

Δεν είναι μυστικό ότι οι Έλληνας λατρεύουν το κρασί και το συγκεκριμένο οινοποιείο είναι το μέρος για να αναζητήσετε μια αυθεντική ελληνική εμπειρία όσον αφορά το κρασί. Είναι το παλαιότερο οινοποιείο της χώρας και οι ξεναγοί θα σας πουν πως διαθέτει τα παλαιότερα και μεγαλύτερα βαρέλια κρασιού στην Ελλάδα. Δοκιμάστε τη Μαυροδάφνη πριν φύγετε.

4. Αρχαίες Μυκήνες – Αργολίδα

 Η Μυκήνες είναι η ιστορική πόλη του Αγαμέμνονα και ο Όμηρος την ανέφερε αμέτρητες φορές στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Ήταν η αιχμή του δόρατος του μυκηναϊκού πολιτισμού, που κυριαρχούσε στη Μεσόγειο από τον 15ο έως τον 12ο αιώνα π.Χ. Η επίσκεψη σε αυτό το μέρος είναι σαν να περπατάς μέσα από την Ιστορία, παρατηρώντας τους κολοσσιαίους τάφους, τα τείχη και τις γέφυρες που παραμένουν ανέπαφες. Βρίσκεται κατά μήκος της πλευράς του βουνού και η θέα είναι απίστευτη. Βρίσκεται 1,5 ώρα από την Αθήνα και μόλις 30 λεπτά από το Ναύπλιο.

5. Αρχαία Ολυμπία – Ολυμπία

Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί την Ελλάδα χωρίς να φέρει στο μυαλό του τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και αυτό είναι το μέρος που ξεκίνησαν. Έδω, βρίσκονται οι αρχαίοι αθλητικοί χώροι προπόνησης, ένα ιερό και το αρχαιότερος Ολυμπιακός στίβος, όπου οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να τρέξουν, περπατώντας μέσα σε αυτή την τοποθεσία,  είναι απλά μια εκπληκτική εμπειρία. Το μουσείο διαθέτει σημαντικά μαρμάρινα γλυπτά που ανασκάφηκαν από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Νίκης του Παιωνίου, του Ερμή του Πραξιτέλους και μια εκτεταμένη συλλογή χάλκινων αντικειμένων. Αν και η περιοχή απέχει τρεις ώρες από την Αθήνα, σίγουρα αξίζει το ταξίδι.
6. Ναός του Ποσειδώνα – Σούνιο
Το τεράστιο μνημείο είναι εκπληκτικά καλά διατηρημένο και η τοποθεσία του -περιβάλλεται από τις τρεις πλευρές από θάλασσα- κάνει τη θέα και την εμπειρία ακόμα πιο απίστευτη. Απολαύστε ένα δείπνο νωρίς σε ένα από τα κοντινά καφέ για να παρακολουθήσετε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ