Ένας Έλληνας στους 50 πλουσιότερους στην Αυστραλία
Καλά Νέα

Ένας Έλληνας στους 50 πλουσιότερους στην Αυστραλία

Ένας μόνο Έλληνας επιχειρηματίας βρίσκεται στη λίστα που εξέδωσε το Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αυστραλία για το 2015. Συνολικά, οι 50 πλουσιότεροι της Αυστραλίας έχουν περιουσία που ανέρχεται στα 89,3 δις δολάρια. Πλουσιότερη είναι η Gina Rinehart, η οποία ασχολείται με ορυχεία και η περιουσία της αγγίζει τα $11.7 δις.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη λίστα βρίσκεται στη θέση 46 με περιουσία που υπολογίζεται στα 640 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τον  επιχειρηματία Κώστα Μακρή. Αυτό σημαίνει πως είναι για ακόμα μια χρονιά ο πλουσιότερος Έλληνας στην Αυστραλία.

Ο Κώστας Μακρής γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου. Η Makris Group κατέχει σημαντικό μέρος στην οικονομία της Νότιας Αυστραλίας, καθώς παρέχει εργασία σε πολλές διαφορετικές ομάδες όπως σε οικοδόμους, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, λογιστές, τραπεζίτες, δικηγόρους, καθαριστές και πολλούς άλλους. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Νότια Αυστραλία και του ανήκουν εμπορικά κέντρα στην Αδελαϊδα, στο Σύδνεϋ και την Μελβούρνη, κτίρια γραφείων και πολλές άλλες εμπορικές ιδιοκτησίες στην Αδελαϊδα.

Δείτε όλη την λίστα με τους πλουσιότερους της Αυστραλίας

Δείτε το προφίλ του Κώστα Μακρή

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ