Ο Αλεξάντερ Ντεσπλάτ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής επένδυσης
Καλά Νέα

Ο Αλεξάντερ Ντεσπλάτ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής επένδυσης

Τα Όσκαρ 2015 επιφύλασσαν μια ευχάριστη έκπληξη για τον ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Ντεσλάτ, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του το Όσκαρ για την Καλύτερη Μουσική Επένδυση για την δουλειά του στην ταινία «Ξενοδοχείο Grand Budapest». Είναι το πρώτο Όσκαρ που κερδίζει, ενώ είχε συνολικά 8 υποψηφιότητες στο παρελθόν.

Ο Αλεξάντερ Ντεσπλάτ είχε 2 υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία «Καλύτερη μουσική επένδυση» για τη μουσική στις 2 ταινίες «The Grand Budapest Hotel» και «The Imitation Game».

«Ίσως το κομμάτι «Mr Mustafa» που ακούγεται στην αρχή είναι το αγαπημένο μου λόγω του συνδυασμού της μελωδίας και των οργάνων. Το γεγονός ότι έχετε μια μπάντα από μπαλαλάικες να παίζει μια μελωδία, ακούγεται τόσο διαφορετική από όταν παίζεται στο πιάνο, για παράδειγμα. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ στον κινηματογράφο, και προσπαθώ να σκέφτομαι συνδυάζοντας πάντα διαφορετικά όργανα μαζί για να δημιουργήσουν τον συγκεκριμένο ήχο για το θέμα που δουλεύω. Στην ταινία Grand Budapest Hotel έπρεπε να επιμείνω στους ήχους των οργάνων στην ενορχήστρωση, καθώς είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό που η ταινία θα πρέπει να μεταφέρει, από την άποψη της ενέργειας και του συναισθήματος. Δεν είναι μόνο η μελωδία ή ο ρυθμός» τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Ντεσπλάτ.

Οι υποψηφιότητες για την Καλύτερη μουσική επένδυση ήταν:

Hans Zimmer, “Interstellar”

Alexandre Desplat, “The Imitation Game”

Johann Johannsson, “The Theory of Everything”

Alexandre Desplat, “The Grand Budapest Hotel”

Gary Yershon, “Mr Turner”

Διαβάστε περισσότερα για τον Αλεξάντερ Ντεσπλάτ

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ