Γίνε Έλληνας: Νέα μελέτη δείχνει πως η Μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Καλά Νέα

Γίνε Έλληνας: Νέα μελέτη δείχνει πως η Μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Η εφημερίδα National Monitor προτείνει στους αναγνώστες της να γίνουν Έλληνες, αλλάζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη η Μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Η υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες ισχαιμικού εγκεφαλικού έως και 18%.

Η νέα μελέτη των ερευνητών του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Columbia, αποκάλυψε πως υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης παραδοσιακών μεσογειακών τροφών και του χαμηλότερου κινδύνου ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η μελέτη διεξήχθη με σκοπό να αναλυθούν οι σχέσεις μεταξύ των διατροφικών συνηθειών και διάφορων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του πνευματικού εκφυλισμού.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν η νευρολόγος του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Columbia, Ayesha Sherzai, και τα δεδομένα προήλθαν από περισσότερους από 104.000 ανθρώπους σε μια μακροπρόθεσμη έρευνα. Όσοι ακολούθησαν Μεσογειακή διατροφή είχαν μικρότερες πιθανότητες εγκεφαλικού.

Η Μεσογειακή διατροφή που πρότεινε η νευρολόγος αποτελείτο από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ψάρια, πουλερικά και ελαιόλαδο. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση ζάχαρης, γαλακτοκομικών, κόκκινου κρέατος και κορεσμένων λιπών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ