Μέτρα για την προστασία της παραλίας του Ναυαγίου
Καλά Νέα

Μέτρα για την προστασία της παραλίας του Ναυαγίου

Ο Δήμος Ζακυνθίων σκοπεύει να λάβει μέτρα για την προστασία και συντήρηση της παγκοσμίου φήμης παραλίας του Ναυαγίου, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και έχει ταυτιστεί με τον τουρισμό της χώρας μας, καθώς τα τελευταία χρόνια ψηφίζεται ανάμεσα στις κορυφαίες παραλίες στον κόσμο.

Ο Δήμος προσανατολίζεται σε παρεμβάσεις για την συντήρηση του πλοίου υπό την επίβλεψη των στελεχών του Τμήματος Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και για την περίφραξη του ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση από τους λουόμενους που συχνά ευθύνονται για φθορές και ζημιές.

Για το σκοπό αυτό προϋπολογίζεται ένα ποσό της τάξης των 25.000 με 30.000 ευρώ αλλά και η συνεργασία με ιδιώτες που διαθέτουν την απαραίτητη εξειδίκευση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου, Παύλο Κολοκοτσά, σχεδιάζεται  και η πρόσληψη φύλακα που θα είναι υπεύθυνος για την επιτήρηση της παραλίας τις ώρες που υπάρχουν λουόμενοι, η τοποθέτηση μιας χημικής τουαλέτας και αν υπάρχει δυνατότητα ο διορισμός και ενός ναυαγοσώστη.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ