Τα 10 πράγματα που κάθε τουρίστας πρέπει να κάνει στην Ελλάδα
Καλά Νέα

Τα 10 πράγματα που κάθε τουρίστας πρέπει να κάνει στην Ελλάδα

Το Lonely Planet, ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οδηγός στον κόσμο, καθοδηγεί τους αναγνώστες του να ανακαλύψουν όσα έχει να τους προσφέρει η Ελλάδα. Σε ένα ειδικό αφιέρωμα λοιπόν τους παρουσιάζει τις 10 εμπειρίες, που αξίζει να ζήσει κάθε τουρίστας που έρχεται για πρώτη φορά.

Οι άσπρες παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και οι αναρίθμητοι αρχαιολογικοί χώροι είναι, σύμφωνα με το αφιέρωμα, όσα κάνουν την Ελλάδα να ξεχωρίζει. Οι τουρίστες φθάνουν στην Αθήνα και συνεχίζουν το ταξίδι τους σε όλη τη χώρα, γεγονός που κάνει την εξερεύνηση ακόμα πιο εύκολη.

Δείτε τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να χάσει κάθε επισκέπτης της Ελλάδας  σύμφωνα με το Lonely Planet:

1. Την επίσκεψη στην Αρχαία Αθήνα

Το απόλυτο «πρέπει» είναι φυσικά η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα και τις Καρυάτιδες. Το μοντέρνο πελώριο νέο Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται ακριβώς από κάτω και προστατεύει με τον πιο όμορφο και ουσιαστικό τρόπο τα πολύτιμα αρχαία έργα τέχνης. Για να «μυηθείτε» στην Αρχαία Ελλάδα πρέπει να περπατήσετε από την Ακρόπολη έως την Αρχαία Αγορά, όπου ήταν το κέντρο της διοικητικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας και το σημείο όπου ο Σωκράτης ανέλυε τη φιλοσοφία του. Επίσης, επισκεφτείτε κι άλλα κορυφαία αρχαιολογικά σημεία όπως ο Ναός του Διός και το Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο χρησιμοποιείται έως σήμερα.

2. Τον περίπατο σε Μοναστηράκι και Πλάκα

Μια εύκολη προσθήκη στον περίπατο στην αρχαία Αθήνα είναι ένα πέρασμα από την αγορά στο Μοναστηράκι. Μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο με σουβενίρ, ρούχα, δερμάτινα, κοσμήματα και αντίκες. Κατευθυνθείτε στην Πλατεία Αβυσσινίας. Είναι ιδανική για ένα σύντομο καφέ ή φαγητό. Η Πλάκα προσφέρει περίπατο σε ιστορικούς δρόμους και πληθώρα καταστημάτων.

3. Την κουλτούρα του καφέ

Όταν είστε στην Ελλάδα, απολαύστε όπως οι Έλληνες ένα καφεδάκι. Στις καφετέριες στις κεντρικές πλατείες σε όλες τις πόλεις και τα νησιά καθίστε για έναν καφέ και παρακολουθείστε τον κόσμο να περνά.

4. Το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Η μαγική Σαντορίνη είναι ακόμα καλύτερη από τις φωτογραφίες που μπορεί να έχετε δει, και ίσως ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να επισκεφτείτε τη χώρα. Η ομορφιά και η διασημότητα έχουν κόστος: η Σαντορίνη είναι γεμάτη από επισκέπτες. Βρείτε ένα σημείο στις ηφαιστειακές παραλίες ή παρακολουθείστε τα θρυλικά ηλιοβασιλέματα στην Οία και την αμίμητη θέα της Καλντέρας.

5. Τη λάμψη της Μυκόνου και την ιστορική Δήλο

Η Μύκονος είναι το μέρος της λάμψης και της ολοήμερης διασκέδασης. Είτε επιλέξετε ηλιοθεραπεία σε ένα από τα κοσμοπολίτικα beach clubs όπως το Super Paradise ή μια βόλτα στα στενάκια της Χώρας ή να χορεύετε όλο το βράδυ, καλύτερα να είστε προετοιμασμένος.

Ένα από τα πιο πολύτιμα αρχαιολογικά σημεία είναι η Δήλος. Η μυθική γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμις, δύο εκ των θεών του Ολύμπου, είναι ίσως μια μικρή δόση Ιστορίας που μπορεί να σας επαναφέρει από την ασταμάτητη διασκέδαση της Μυκόνου.

6. Το Island hopping στις Κυκλάδες

Τα διάσημα νησιά των Κυκλάδων προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της γης κάθε χρόνο. Το καλύτερο είναι να ταξιδέψετε από το ένα νησί στο άλλο! Κάθε νησί έχει τον δικό του χαρακτήρα, μπορείτε να επισκεφθείτε μέρη όπως η ηφαιστειακή Μήλος, η πριγκιπική Σίφνος, η αγνή Σέριφος ή η γεμάτη βουνά Νάξος.

7. Την κοντινή και συνάμα μαγευτική Ύδρα

Αν δεν διαθέτετε πολύ χρόνο που να σας επιτρέπει το island hopping, κατευθυνθείτε στην μικρή Ύδρα, την βασίλισσα του Σαρωνικού. Μόλις 1,5 ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά.

8. Τα Φεστιβάλ – Πανηγύρια 

Τα φεστιβάλ γίνονται καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για τις απόκριες προτιμήστε το διάσημο καρναβάλι της Πάτρας. Το ελληνικό Πάσχα δεν είναι τυχαία διάσημο.

9. Το Γεύμα που διαρκεί ώρες

Δεν θα έχετε ζήσει τον ελληνικό τρόπο ζωής, αν δεν αποκτήσετε μια πλήρη καλοκαιρινή εμπειρία και δεν απολαύσετε ένα «μακρόσυρτο γεύμα». Ιδανικά θα πρέπει να έχετε ένα τραπέζι γεμάτο με συγγενείς και φίλους, αλλά και μια μικρότερη ομάδα κάνει, σε μια ταβέρνα θαλασσινών. Πιείτε ούζο με μεζέδες που δεν σταματούν να έρχονται. Γελάστε και απολαύστε το φαγητό και την παρέα. Κορυφαία νησιά γνωστά για το φαγητό είναι η Λέσβος, η Κέρκυρα, η Κρήτη και η Τήνος. Αλλά, όπου κι αν είστε δεν θα φύγετε παραπονεμένοι!

10. Τις μοναδικές ελληνικές παραλίες

Τι θα ήταν ένα ταξίδι στην Ελλάδα χωρίς τις παραλίες; Οι παραλίες με ηφαιστειακές πέτρες της Σαντορίνης και της Μήλου έως λευκές παραλίες της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας. Τα νερά της Σίφνου είναι σαν ουράνιο τόξο. Η Πάρος είναι γνωστή παγκοσμίως για το kite surfing. Η Κύθνος είναι γνωστή για την παραλία Κολώνα. Η Ελλάδα είναι ο τόπος για τους λάτρεις των παραλιών, δοκιμάστε και φτιάξτε τη δική σας γνώμη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ