Το Ινστιτούτο Prolepsis μεταξύ των 500 κορυφαίων ΜΚΟ του κόσμου
Καλά Νέα

Το Ινστιτούτο Prolepsis μεταξύ των 500 κορυφαίων ΜΚΟ του κόσμου

Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, το οποίο εφέτος συμπληρώνει 25 χρόνια από την ίδρυσή του, κατέκτησε την 177η θέση ανάμεσα στις 500 κορυφαίες μη κυβερνητικές οργανώσεις παγκοσμίως, λαμβάνοντας παράλληλα την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων  που συμμετείχαν.

Ο κος Jean-Christophe Nothias, Πρόεδρος της Ελβετικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Global_Geneva που διεξάγει ετησίως τη συγκεκριμένη κατάταξη, αναφέρει: «Οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις επιφέρουν τεράστιες αλλαγές στην κοινωνία, ωστόσο η ελλιπής δημοσιοποίηση του έργου τους αφήνει τους περισσότερους από εμάς στο σκοτάδι».

Σημαντική διάκριση για το Ινστιτούτο Prolepsis αποτελεί επιπλέον και η επιλογή του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Health Reporting Training – HeaRT από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεταξύ των καλύτερων προγραμμάτων Leonardo Da Vinci του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού για το 2010-2011. Το Ινστιτούτο Prolepsis ήταν ο συντονιστής του προγράμματος HeaRT, στα πλαίσια του οποίου αναπτύχθηκε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε δημοσιογράφους με στόχο την έγκυρη και αξιόπιστη δημοσιογραφική κάλυψη των θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία.

Σε εθνικό επίπεδο, το Ινστιτούτο Prolepsis συνεχίζει δυναμικά το έργο του στον χώρο της δημόσιας υγείας, αναπτύσσοντας παράλληλα κοινωφελές έργο. Πρόσφατα εξέδωσε τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς με στόχο να συνεισφέρουν στην προαγωγή της υγείας του ελληνικού πληθυσμού, αξιοποιώντας τη διατροφική ελληνική παράδοση και στηριζόμενοι ταυτόχρονα στη σύγχρονη επιστημονική γνώση.

Για 4η συνεχή χρονιά, μέσα από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσφέρει καθημερινά υγιεινά δωρεάν γεύματα σε χιλιάδες μαθητές προάγοντας παράλληλα την υγιεινή διατροφή. Εφέτος συμμετέχουν 150 σχολεία με 16.000 περίπου μαθητές κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας. Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 9.500.000 δωρεάν γεύματα, συμβάλλοντας στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας και της πείνας.

«Με την πεποίθηση ότι η υγεία αποτελεί θεμελιώδες, αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου θα συνεχίσουμε δυναμικά και με αφοσίωση το έργο μας με κεντρικούς άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και τη συνηγορία σε θέματα δημόσιας υγείας, συμβάλλοντας παράλληλα στις κοινωνικές προκλήσεις και ανάγκες της εποχής μας», σημειώνει η Πρόεδρος του Ινστιτούτου κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Ινστιτούτο Prolepsis με το πολύπλευρο έργο του από το 1990 σε τομείς της ιατρικής έρευνας, της εργασιακής και περιβαλλοντικής υγείας, της προαγωγής υγείας, της εκπαίδευσης και του ανθρωπιστικού έργου κατέχει σημαντικό ρόλο στον χώρο της δημόσιας υγείας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ