Δυο υποψηφιότητες για Οσκαρ για τον Αλεξάντερ Ντεσπλάτ
Καλά Νέα

Δυο υποψηφιότητες για Οσκαρ για τον Αλεξάντερ Ντεσπλάτ

Οι πολυαναμενόμενες υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ ανακοινώθηκαν και ανάμεσά τους υπάρχουν και 2 υποψηφιότητες με «ελληνικό άρωμα». Η 87η απονομή θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου και τα στοιχήματα για το ποιος θα καταφέρει να αποκτήσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Αλεξάντερ Ντεσπλάτ δίνει το παρόν σε ακόμα μια κορυφαία διοργάνωση με δύο μάλιστα υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία «Καλύτερη μουσική επένδυση» για τη μουσική στις 2 ταινίες «The Grand Budapest Hotel» και «The Imitation Game».

«Ίσως το κομμάτι «Mr Mustafa» που ακούγεται στην αρχή είναι το αγαπημένο μου λόγω του συνδυασμού της μελωδίας και των οργάνων. Το γεγονός ότι έχετε μια μπάντα από μπαλαλάικες να παίζει μια μελωδία, ακούγεται τόσο διαφορετική από όταν παίζεται στο πιάνο, για παράδειγμα. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ στον κινηματογράφο, και προσπαθώ να σκέφτομαι συνδυάζοντας πάντα διαφορετικά όργανα μαζί για να δημιουργήσουν τον συγκεκριμένο ήχο για το θέμα που δουλεύω. Στην ταινία Grand Budapest Hotel έπρεπε να επιμείνω στους ήχους των οργάνων στην ενορχήστρωση, καθώς είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό που η ταινία θα πρέπει να μεταφέρει, από την άποψη της ενέργειας και του συναισθήματος. Δεν είναι μόνο η μελωδία ή ο ρυθμός» τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Ντεσπλάτ.

Υποψηφιότητες για την Καλύτερη μουσική επένδυση

Hans Zimmer, “Interstellar”
Alexandre Desplat, “The Imitation Game”
Johann Johannsson, “The Theory of Everything”
Alexandre Desplat, “The Grand Budapest Hotel”
Gary Yershon, “Mr Turner”

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2015

Ντεσπλάτ και Άνιστον υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα

Αλεξάντερ Ντεσπλάτ

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ