Αθήνα: Το δαχτυλίδι του Θησέα εκτίθεται για πρώτη φορά
Καλά Νέα

Αθήνα: Το δαχτυλίδι του Θησέα εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει για πρώτη φορά επιλεγμένες αρχαιότητες από το πλήθος των αντικειμένων που βρίσκονται σε ειδικούς χώρους φύλαξης και δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά στο ευρύ κοινό.

Τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου στις 18.00, στην Αίθουσα του Βωμού εγκαινιάστηκε μια νέα δράση, «Το Αθέατο Μουσείο», που προσφέρει την ευκαιρία της προβολής άγνωστων αριστουργημάτων, τα οποία θα αναδύονται κάθε δύο μήνες από τις αποθήκες για να εκτεθούν στην «Αίθουσα του Βωμού». Το πρώτο έκθεμα του Αθέατου Μουσείου είναι το δαχτυλίδι του Θησέα, ένα μυκηναϊκό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που βρέθηκε τυχαία μέσα στα χώματα από τις εκσκαφικές εργασίες στο βράχο της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950 και παρουσιάζεται στο κοινό της Αθήνας για πρώτη φορά.

Το χρυσό κόσμημα, που ανήκε στους Μυκηναίους άρχοντες της Αθήνας, απεικονίζει το άλμα στα γνωστά ταυροκαθάψια.

Παράλληλα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του θα παρουσιάσουν το ημερολόγιο του 2015, εικονογραφημένο με σπάνιες φωτογραφίες από το Αρχείο του Μουσείου και εμπλουτισμένο με συνοπτικά κείμενα για την ιστορία και τις πολύτιμες Συλλογές του, καθώς και για τη συμβολή του στη συντήρηση, την έρευνα και την προβολή των αρχαιοτήτων. Με την έκδοση αυτή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε ένα ιδιότυπο αίτημα φιλίας, διεκδικώντας τον χαρακτήρα του δικού σας Μουσείου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ