Βραβεύτηκε ο Παύλος Αλιβιζάτος για τη συνεισφορά του στην Επιστήμη
Καλά Νέα

Βραβεύτηκε ο Παύλος Αλιβιζάτος για τη συνεισφορά του στην Επιστήμη

Ο καθηγητής Παύλος Αλιβιζάτος, πρωτοπόρος στους κλάδους της Νανοεπιστήμης και της Νανοτεχνολογίας και υποψήφιος για το Νόμπελ Χημείας το 2013, βραβεύθηκε ως Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από την Ελλάδα για τη συνεισφορά του στην Επιστήμη.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος επαίνεσε τη δουλεία και τις διακρίσεις του ελληνοαμερικανού επιστήμονα, που έχει χαρακτηριστεί μάλιστα ως «ένας από τους πατέρες της Νανοεπιστήμης».

«Είναι τιμή μου να λαμβάνω αυτό το βραβείο από την γενέτειρά μου, Ελλάδα. Μορφώθηκα στην Ελλάδα και τα χρόνια που πέρασα εκεί, άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα» τόνισε ο καθηγητής Αλιβιζάτος.

«Θέλω να πω σε όλους τους Έλληνες πως τους ευχαριστώ θερμά για την επίδραση που είχαν σε μένα ως νεαρό αγόρι, η οποία είναι αυτή που μου επέτρεψε να συνεχίσω στη ζωή μου και κατορθώσω κάποια επιτεύγματα στον κόσμο της Επιστήμης. Επίσης, όλοι μας ελπίζουμε να είναι αισιόδοξοι οι Έλληνες για το μέλλον και να χτίσουμε κάτι ξεχωριστό στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής έκανε επίσης μια σύνδεση της επιστήμης του με την Αρχαία Ελλάδα λέγοντας πως, όπως συμβαίνει με τα σπουδαιότερα πράγματα, έτσι και η Νανοτεχνολογία έχει τις ρίζες της στην ατομική θεωρία του Δημόκριτου.

Διαβάστε περισσότερα για τον καθηγητή Παύλο Αλιβιζάτο 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ