Τα ξένα μέσα για την ανακάλυψη του σκελετού στην Αμφίπολη
Καλά Νέα

Τα ξένα μέσα για την ανακάλυψη του σκελετού στην Αμφίπολη

Παγκόσμιο ενδιαφέρον και θαυμασμό προκάλεσε η ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού της ανακάλυψης ακέραιου σκελετού μέσα σε ξύλινο φέρετρο στον Τύμβο Καστά.

Tα δημοσιεύματα σε ξένες εφημερίδες και ιστοσελίδες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την ταυτότητα του νεκρού ήρωα.

Δείτε τι έγραψαν BBC, ABC News, Discovery, Le Quotidien, L’orient Le Jour, Buenos Aires Herald, Euronews, Thomson Reuters, Reuters, Fox 28, Global Post  για την εκπληκτική νέα ανακάλυψη.

Το θέμα του Euronews έχει τίτλο «Ελλάδα: Τάφος και σκελετός ανακαλύφθηκαν στην αρχαία Αμφίπολη».

Το άρθρο του BBC έχει τίτλο «Σκελετός από την εποχή του Αλεξάνδρου βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης στην Ελλάδα».

Το άρθρο του ABC News News έχει τίτλο «Ο σκελετός μπορεί να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου Ελληνικού τάφου» και αναφέρει ότι «Τα οστά από τον σκελετό που βρίσκονται στο εσωτερικό του θαλάμου θα μπορούσε να βοηθήσει τους αρχαιολόγους να λύσει το αίνιγμα του τάφου και του ανθρώπου που ενταφιάστηκε με μεγαλείο, γύρω στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., στο λυκόφως της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Το άρθρο του Reuters με τίτλο «Σκελετικά υπολείμματα βρέθηκαν σε τάφο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Το άρθρο της Buenos Aires Herald έχει τίτλο «Σκελετικά υπολείμματα βρέθηκαν σε τάφο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και αναφέρει: «Ο τύμβος της Αμφίπολης πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος να έχει ανακαλυφθεί στην Ελλάδα, και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ως προς το αν θάφτηκε εκεί ο αρχαίος κατακτητης ή ένα μέλος της οικογένειάς του. Ο Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα, το σημερινό Ιράκ, αλλά η τοποθεσία ταφής του δεν είναι γνωστή».

Η Global Post γράφει «Επείγον: ανθρώπινος σκελετός ανακαλύφθηκε στον τάφο της Αμφίπολης σε αρχαιολογική ανασκαφή στη βόρεια Ελλάδα» και δηλώνει ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο για την ανάλυση των εμπειρογνωμόνων και για να προσδιορίσει η ταυτότητα του θαμμένου προσώπου, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που είναι επιφορτισμένοι με την ανασκαφή.

Το άρθρο της L’orient Le Jour έχει τίτλο «Ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης αποκάλυψε τελικά τον σκελετό του νεκρού».

Το Fox 28  φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Ο σκελετός μπορεί να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου.

Το θέμα της Ouest France έχει τίτλο «Ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης αποκαλύπτει τον σκελετό του νεκρού».

Η Le Quotidien τονίζει ότι είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Η Αμφίπολη της Μακεδονίας τελικά παρέδωσε τον σκελετό του νεκρού μετά από τρεις μήνες έρευνας.

Το Discovery News έχει τίτλο «Σκελετός αναδύθηκε από μυστηριώδη αρχαίο τάφο».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ