Τα διεθνή μέσα για το περίτεχνο μωσαϊκό της Αμφίπολης
Καλά Νέα

Τα διεθνή μέσα για το περίτεχνο μωσαϊκό της Αμφίπολης

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενείς αναφορές στο εκπληκτικό ψηφιδωτό που έφερε στο φως η ανασκαφή της Αμφίπολης. Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από δημοσιεύματα στο BBC, στο Discovery, στο NBC News, στο ABC News, στον Guardian, στο Business Insider Αυστραλίας και άλλα μέσα ανά τον κόσμο.

«Ω Θεέ Ερμή! Μωσαϊκό ανακαλύφθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στο NBC News, ενώ στο ABC «Γιγαντιαίο ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε στον μυστηριώδη τύμβο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη».

Ο Business Insider Αυστραλίας επέλεξε ως τίτλο «Οι αρχαιολόγοι είναι ένα δωμάτιο μακριά από την ανακάλυψη του ποιος είναι θαμμένος στον τεράστιο τάφο της Αμφίπολης».

Το BBC αναφέρει πως οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα τεράστιο ταφικό μνημείο και στα πλαίσια της ανασκαφής βρήκαν ένα μεγάλο μωσαϊκό δάπεδο. Το μωσαϊκό απεικονίζει έναν άνδρα με στεφάνι να οδηγεί ένα άρμα με 2 άλογα, το οποίο καθοδηγεί ο θεός Ερμής, ενώ το άρθρο τιτλοφορείται «Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ψηφιδωτό δάπεδο στην Αμφίπολη».

Ο Guardian με τίτλο «Μωσαϊκό που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη, θα μπορούσε να σηματοδοτεί βασιλικό μακεδονικό τάφο» σημειώνει πως η αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη έφερε στο φως ένα περίπλοκο και σχεδόν ανέπαφο ψηφιδωτό δάπεδο, που χρονολογείται στο 300 π.Χ.

Η Malay Mail αναφέρει στον τίτλο της «Τάφος της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου αποκαλύπτει τεράστιο μωσαικό». Στο Discovery ο τίτλος είναι «Εντυπωσιακό μωσαικό δάπεδο ανακαλύφθηκε στον μυστηριώδη τάφο της Ελλάδας».

Η Asian Age τονίζει πως το επιβλητικό μωσαικό ενός άνδρα, ο οποίος  οδηγεί άρμα ήρθε στο φως στον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Ενώ τέλος, το iafrica αναφέρει πως το εντυπωσιακό μωσαικό ενός άνδρα που οδηγεί ένα άρμα αποκαλύφθηκε στον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Guardian

ABC

NBC NEWS

BBC

Discovery

Malay Mail

iafrica

Salt Lake Tribune

Asian Age

Businessinsider.com.au

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ