8χρονος Έλληνας υποψήφιος ως καλύτερος φωτογράφος Άγριας Ζωής για το 2014
Καλά Νέα

8χρονος Έλληνας υποψήφιος ως καλύτερος φωτογράφος Άγριας Ζωής για το 2014

«Το άγρυπνο τσίταχ» ονομάζεται η φωτογραφία του μικρού Λέων Πετρινού, η οποία του χάρισε μία θέση ανάμεσα στους φιναλίστ του διεθνούς διαγωνισμού για τον καλύτερο Φωτογράφο Άγριας Ζωής για το 2014. Ο συγκεκριμένος  διαγωνισμός διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το BBC. Ο Λέων συμμετέχει στην κατηγορία  για φωτογράφους κάτω των 10 ετών.

Η έκθεση με τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων παρουσιάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο από τις 24 Οκτωβρίου 2014 έως τις 30 Αυγούστου 2015.

Ο Λέων εξασκήθηκε με τον τηλεφακό βγάζοντας φωτογραφίες τον σκύλο του Σκούμπι. Ο πατέρας του πετούσε ένα μπαλάκι στο σκύλο και όταν αυτός έτρεχε για να το πιάσει, ο Λέων προσπαθούσε να απαθανατίσει το στιγμιότυπο. Η αγάπη του πατέρα του για την φωτογραφία, προφανώς κυλάει και στο αίμα του μικρού.

Μέχρι λοιπόν ο Λέων να πάει στο πρώτο του σαφάρι στη Maasai Mara στην Κένυα, η εξάσκηση είχε αποδώσει τα μέγιστα. Ένα απόγευμα, καθώς οδηγούσαν πίσω στην κατασκήνωση, είδαν το τσίταχ. Το τσίταχ είχε ολοκληρώσει μόλις το γεύμα του και ήταν ξαπλωμένο στο γρασίδι. Αν και οι περισσότεροι ανέβηκαν στην οροφή για να τραβήξουν φωτογραφίες, ο Λέων μόλις 8 ετών τότε, στριμώχτηκε σε ένα μικρό άνοιγμα του αυτοκινήτου για να έχει μία λήψη εδάφους. Το θηλυκό τσίταχ ήταν σε εγρήγορση, καθώς είχε το μικρό της δίπλα, και η μυρωδιά από το ζώο που είχε σκοτώσει μπορεί να προσέλκυε λιοντάρια και ύαινες.

«Μπορείς να δεις στο βλέμμα του τσίταχ την ένταση, ο τρόπος που σηκώνεται η γούνα του και κουνιούνται τα αυτιά του. Μου αρέσουν τα πορτρέτα γιατί καταλαβαίνει το τι νιώθει ένα ζώο» λέει ο Λέων.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ