Αυστραλία: Αναλύουν τα συναισθήματα που προκαλεί η ποίηση του Καβάφη
Καλά Νέα

Αυστραλία: Αναλύουν τα συναισθήματα που προκαλεί η ποίηση του Καβάφη

Διάλεξη με τίτλο «Ο Καβάφης και τα Συναισθήματα» θα πραγματοποιηθεί αύριο 18-9-2014 στις 19:00 στην ομογενειακή κοινότητα «Ithacan Philanthropic Society» στη Μελβούρνη.

Η τέχνη και η λογοτεχνία εκφράζουν αλλά ταυτόχρονα επηρεάζουν συναισθηματικά το κοινό τους. Το μοναχικό δάκρυ του ευαίσθητου θεατή μιας ταινίας ή το αυθόρμητο ξέσπασμα του γέλιου από το κοινό ενός θεατρικού έργου δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Πως όμως η λογοτεχνία και η τέχνη προκαλούν συναισθήματα; Τι συμβαίνει με το κοινό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των συγκινησιακών αντιδράσεων; Τι είδους συναισθήματα είναι αυτά; Είναι πραγματικά ή φανταστικά;

Ο Δρ Αντώνης Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, θα επιχειρήσει να ρίξει φως σε αυτά τα ερωτήματα, χρησιμοποιώντας ως πλαίσιο αναφοράς την ποίηση του Καβάφη. Θα διερευνήσει μια ποικιλία συναισθηματικών αντιδράσεων στην ποίηση του Καβάφη, με ιδιαίτερη έμφαση στη συναισθηματική εμπλοκή που κατέστη δυνατή από τα διαφορετικά επίπεδα της ταύτισης του ποιητή με τους χαρακτήρες των ποιημάτων του.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ