Αυστραλία: Ελληνίδα ιστορικός στους καλύτερους ερευνητές παγκοσμίως
Καλά Νέα

Αυστραλία: Ελληνίδα ιστορικός στους καλύτερους ερευνητές παγκοσμίως

Η Ελληνοαυστραλή Χαρά Δαμούση, καθηγήτρια Ιστορίας στη Σχολή Ιστορικών και Φιλοσοφικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, τιμήθηκε με το πιο σημαντικό βραβείο στην Αυστραλία, το ARC Laureate Fellowship. Προστίθεται στη λίστα με τους 15 διακεκριμένους ερευνητές της χώρας που έχουν λάβει μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη διάκριση. Επιπροσθέτως, έλαβε και το βραβείο Kathleen Fitzpatrick με το οποίο θα έχει ρόλο πρέσβειρας σε θέματα προώθησης των γυναικών στην έρευνα στις ανθρωπιστικές, καλλιτεχνικές και κοινωνικές επιστήμες.

Το βραβείο Australian Laureate Fellowship είναι το πιο ακριβοθώρητο βραβείο, απευθύνεται μόνο σε παγκοσμίου φήμης ερευνητές και δημιουργεί τις συνθήκες και τα κίνητρα ώστε τα ταλέντα και η έρευνα τους να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Αυστραλία.

Η έρευνα της καθηγήτριας Δαμούση θα επικεντρωθεί στα παιδιά πρόσφυγες στη χώρα και το πως το παρελθόν μπορεί να μας πληροφορήσει για το παρούσες και μελλοντικές προσεγγίσεις για τα κύματα μετανάστευσης.

Η απόφαση της να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα της παιδικής μετανάστευσης, γεννήθηκε μέσα από μία παλιότερη έρευνά της για τα παιδιά που μετανάστευσαν στην Αυστραλία από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ