Ο Γ.Κουρούνης κατέβηκε στον κρατήρα του ηφαιστείου Βανουάτου
Καλά Νέα

Ο Γ.Κουρούνης κατέβηκε στον κρατήρα του ηφαιστείου Βανουάτου

Ο Ελληνοκαναδός κυνηγός ακραίων καιρικών φαινομένων και εξερευνητής, Γιώργος Κουρούνης, αψήφησε για ακόμα μία φορά τους κινδύνους των φυσικών φαινομένων. Μαζί με τον συνεργάτη του Sam Cossman είναι από τους πρώτους εξερευνητές που κατέβηκαν στον κρατήρα ενός από τα πιο επικίνδυνα και απόμακρα ηφαίστεια στον κόσμο, το ηφαίστειο Vanuatu στον Ειρηνικό.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βρεθεί στο φεγγάρι παρά στον κρατήρα του Vanuatu. Σε αυτή τους την προσπάθει είχαν τη βοήθεια 2 οδηγών, των Geoff Mackley και Brad Ambrose. Παρέμειναν 4 ολόκληρες ημέρες και έκαναν 2 καταβάσεις στον γεμάτο λάβα κρατήρα. Όπως σε όλες τις αποστολές του σε ηφαίστεια, φορούσαν και οι 2 ειδικές στολές για να προστατευτούν από τη ζέστη και την όξινη βροχή. Ο Κουρούνης ανάρτησε στον λογαριασμό του φωτογραφία με την καταστρεμμένη στολή του μετά τις καταβάσεις.

«Η κατάβαση στον κρατήρα Marum ήταν ένα όνειρό μου για πολλά χρόνια. Ήταν εντυπωσιακό το λιγότερο. Το ηφαίστειο μας δυσκόλεψε, αντιμετωπίσαμε δύσκολες καιρικές συνθήκες, την αφόρητη ζέστη από τη λάβα, κατάβαση και ανάβαση σε κάθετο βράχο, όξινη βροχή και πολλά άλλα» δήλωσε ο Κουρούνης στην HuffingtonPost.

Πρόσφατα, ο Κουρούνης έγινε ο πρώτος άνθρωπος  που κατέβηκε στα βάθη του κρατήρα Νταρζάβα, γνωστού ως «πύλη της Κόλασης», στο Τουρκμενιστάν. Ο κρατήρας έχει βάθος 30 μέτρα και πλάτος 65 μέτρα και η αποστολή χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το National Geographic.

Διαβάστε περισσότερα για τον Γιώργο Κουρούνη

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ