Έκθεση για τη μεταθανάτια ζωή στην Αρχαία Ελλάδα
Καλά Νέα

Έκθεση για τη μεταθανάτια ζωή στην Αρχαία Ελλάδα

Μέσα από 120 αντικείμενα από 21 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού αναδεικνύεται ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τον άνθρωπο: η τύχη της αθάνατης ψυχής μετά τον θάνατο του φθαρτού σώματος. Αυτός είναι ο σκοπός της έκθεσης «Επέκεινα: Ο θάνατος και η ζωή μετά στην Αρχαία Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ως αφετηρία επιλέχθηκαν οι επικές περιγραφές για τον Κάτω Κόσμο όπως αποτυπώθηκαν στα αρχαία έργα διαφορετικών περιόδων. Ως κατακλείδα, οι πλατωνικές αντιλήψεις που σηματοδοτούν τη μεταστροφή της αντίληψης για το θείο στοιχείο συνιστώντας εξέλιξη και αντίποδα της ομηρικής σκέψης. Η έκθεση θα χωρίζεται σε 5 ενότητες: Η Στιγμή του Θανάτου, Έθιμα Ταφής, Ομηρικός Άδης, Βακχικός-Ορφικός Άδης και Πλατωνικός Άδης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση (Η.Π.Α.) και το Υπουργείο Πολιτισμού &  Αθλητισμού και θα διαρκέσει από τις 11/12/2014 έως τις 8/2/2015. Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούνιο 2015 θα παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ