Harvard: Ψηφιακή βιβλιοθήκη Ελληνικής και Λατινικής Λογοτεχνίας
Καλά Νέα

Harvard: Ψηφιακή βιβλιοθήκη Ελληνικής και Λατινικής Λογοτεχνίας

Το Harvard University Press ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη της Ψηφιακής Κλασικής Βιβλιοθήκης του Loeb (Digital Loeb Classical Library®) το Φθινόπωρο του 2014. Περισσότεροι από 520 τόμοι από λατινικά, ελληνικά και αγγλικά κείμενα θα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Harvard Loeb Classical Library® σε ένα μοντέρνο και κομψό περιβάλλον, επιτρέποντας στους αναγνώστες να περιηγηθούν, να κάνουν αναζήτηση, να βάλουν σελιδοδείκτη, να σχολιάσουν και να μοιράζονται περιεχόμενο με ευκολία. Ο χρήστης θα μπορεί να κάνει την αναζήτηση στα αγγλικά, λατινικά και αρχαία ελληνικά.

Το έπος και η λυρική ποίηση, η τραγωδία και η κωμωδία, η ιστορία, τα ταξίδια, η φιλοσοφία και ρητορική, οι μεγάλοι ιατρικοί συγγραφείς και μαθηματικοί, τα γραπτά των Πατέρων της Εκκλησίας… με λίγα λόγια, ολόκληρη η ελληνική και λατινική κλασική κληρονομιά εκπροσωπείται με ενημερωμένα κείμενα και ακριβείς αγγλικές μεταφράσεις.

Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη ιδρύθηκε από τον James Loeb το 1911 και αποστολή της Loeb Classical Library® είναι να κάνει την κλασική ελληνική και λατινική λογοτεχνία προσιτές στο ευρύτερο φάσμα των αναγνωστών. Η ψηφιακή Loeb Classical Library επεκτείνει αυτή την αποστολή στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Το Harvard University Press ανανεώνει με αυτόν τον τρόπο, το όραμα του James Loeb για εύκολη προσβασιμότητα, και παρουσιάζει μια εικονική βιβλιοθήκη με δυνατότητες αναζήτησης και διαρκώς αυξανόμενη, ιδιαίτερα σημαντική στην ελληνική και λατινική λογοτεχνία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ