Ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης μιλά στο ellines.com
Καλά Νέα

Ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης μιλά στο ellines.com

Το  «Navarino Challenge», μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει δυναμικά  στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014. Με τη σημαντική συμμετοχή και παρουσία του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Dean (Κωνσταντίνου) Karnazes, το «Navarino Challenge» θα συμβάλλει για ακόμα μία χρονιά στην ενημέρωση του κόσμου για τη Μεσογειακή διατροφή και την ευαισθητοποίηση του σχετικά με την παιδική παχυσαρκία.

Με την ευκαιρία της επιστροφής του ο Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος μίλησε στην ομάδα του  ellines.com γι” αυτή την προσπάθεια.

1. Επιστρέφετε στην Ελλάδα για το δεύτερο Navarino Challenge. Έναν χρόνο μετά ποια η αποτίμηση σας για το πρώτο Navarino Challenge;

Η δεύτερη χρονιά πρόκειται να είναι ακόμα καλύτερη και πιο φαντασμαγορική από την πρώτη. Έχουμε νέες διαδρομές και έχουμε προσθέσει και τον παιδικό αγώνα, το οποίο με κάνει ιδιαιτέρως περήφανο. Το σκηνικό είναι πανέμορφο και οι δρομείς όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων θα περάσουν φανταστικά. Μερικοί σπουδαίοι αθλητές θα συμμετέχουν επίσης, όπως ο 2 φορές χάλκινος ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαίδης, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους δρομείς Δημήτρης Θεοδωρακάκος, η μοναδική Pilates Instructor Μάντυ Περσάκη και πολλοί άλλοι. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, είμαι ενθουσιασμένος!

2. Πείτε μας λίγα λόγια για τη φετινή προσπάθεια.

Έχω δουλέψει στενά με τους διοργανωτές του event, έτσι ώστε να κάνουμε βελτιώσεις με βάση όσα μάθαμε την πρώτη χρονιά. Όλοι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και το ξενοδοχείο έχει «αγκαλιάσει» τις βελτιώσεις αυτές. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν και κάντε την εγγραφή σας τώρα στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

3. Ως πρεσβευτής του Navarino Challenge τι είναι αυτό που θέλετε να περάσετε ως μήνυμα;

Ένα από τα βασικά μηνύματα είναι τα πολλαπλά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και η σημασία της άσκησης. Η Μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, ίνες και υψηλής ποιότητας πρωτείνες, που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, στην χαμηλή χοληστερίνη και στην πίεση και να συμβάλουν στην μείωση των ποσοστών καρδιακών νοσημάτων. Τα οφέλη είναι αμέτρητα και είμαι η απτή απόδειξη! Να τρώτε σωστά, να τρέχετε και να ζείτε σωστά!

4. Είστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας, ποια είναι η συμβουλή σας προς τα παιδιά αλλά και τους γονείς;

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πως πολλοί γονείς δεν τρέφονται σωστά ή δεν ασκούνται. Για ένα παιδί, οι γονείς είναι πρότυπα. Πάντα συμβουλεύω τους γονείς αν αγαπούν αληθινά τα παιδιά τους, να τρέφονται σωστά και να ασκούνται συστηματικά. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο, αλλά η υγεία των παιδιών σας το αξίζει. Πρέπει να αναστρέψουμε την επιδημία της παχυσαρκίας και της αδράνειας που πλήττει τους Έλληνες και να ανακτήσουμε το σφρίγος και την υγεία μας.

5. Έχετε στο μυαλό σας κάποιες επιπρόσθετες δράσεις ή ενέργειες στη χώρα μας;

Σχεδιάζω να επισκεφθώ αρκετά σχολεία για να μιλήσω στα παιδιά και τους δασκάλους για τη σημασία της καλής διατροφής και συστηματικής άσκησης. Επίσης, σκοπεύω να κάνω διάφορα αθλήματα, αλλά και κολύμβηση στις όμορφες θάλασσες μας. Ελάτε και εσείς μαζί μου!

Δείτε το προφίλ του στο ellines.com 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Navarino Challenge 2014

Website: www.navarinochallenge.com,

Facebook Page: www.facebook.com/Navarinochallenge

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/296405240505800/

Twitter Account: https://twitter.com/NavarinoC

Youtube Channel: http://www.youtube.com/user/NavarinoChallenge

Google + Account: https://plus.google.com/115165548850159469774/posts

Instagram Page: http://instagram.com/navarinochallenge

Hashtag: #NavarinoChallenge

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ