5 μαθήματα υγείας από τους Έλληνες
Καλά Νέα

5 μαθήματα υγείας από τους Έλληνες

Η Ελληνοαυστραλή σεφ και συγγραφέας, Μαρία Μπεναρδή γράφει στον δημοφιλή ιστότοπο MindBodyGreen.com, για τα 5 μαθήματα υγείας που μπορεί κανείς να διδαχθεί από τους Έλληνες. To MindBodyGreen είναι ένας ιστότοπος με στόχο να ανανεώσει τον τρόπο που οι άνθρωποι τρώνε, κινούνται και ζουν.

Η λέξη «δίαιτα» προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη, η οποία σημαίνει «τρόπος ζωής». Στην Αρχαία Ελλάδα, η δίαιτα αφορούσε την καλή υγεία και όχι την υπερβολική απώλεια βάρους ή το να «μπαίνεις» σε συγκεκριμένα ρούχα.

Ακολουθούν 5 συμβουλές υγείας μέσα από την σοφία των Αρχαίων Ελλήνων:

1. Υιοθετήστε τη Μεσογειακή διατροφή

Όπως έλεγε και η επιγραφή στον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, «τίποτα με υπερβολή». Η Μεσογειακή διατροφή είναι βασισμένη στο να τρώμε τα πάντα αλλά με μέτρο. Όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης «άφησε το φαγητό να γίνει το φάρμακο και το φάρμακο, φαγητό». Η Μεσογειακή διατροφή περιέχει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γαλακτοκομικά προιόντα ( τυρί και γιαούρτι) και ελαιόλαδο ως το βασικό λάδι. Ψάρια και κοτόπουλα καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες και το κρέας καταναλώνεται περιστασιακά.

2. Μαγειρέψτε με αγνά υλικά

Χρησιμοποιήστε υλικά που φτιάχνονται με αγάπη. Αυτό σημαίνει τοπικά, πιστοποιημένα οργανικά και λαχανικά και φρούτα εποχής. Χρησιμοποιήστε τα καλύτερα λάδια για τα πιάτα σας. Καταναλώστε προβιωτικά φαγητά όπως το ελληνικό γιαούρτι.

3. Υγιείς και χαρούμενες σκέψεις

Όσοι επισκέπτονταν το Μαντείο των Δελφών ενθαρρύνονταν και τους πρότειναν να κάνουν καλές σκέψεις, να είναι αισιόδοξοι. Η υπερβολή στις «καταθλιπτικές» σκέψεις μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σώμα και να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες.

4. Άσκηση

Η άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσει κανείς το άγχος και την αρτηριακή πίεση.

5. Να τρώτε με ηρεμία

Το να τρώει κανείς με ηρεμία είναι ένα από τα μυστικά της μακροζωίας. Δεν πρέπει να βιάζεστε να φάτε. Στην Ελλάδα, αφήνουν την δουλειά τους για να φάνε στο σπίτι, για να απολαύσουν το φαγητό μαζί με την οικογένεια και τους φίλους.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ